hamil 7 minggu

Saya sedang hamil 7 minggu tetapi hanya nampak kantung sahaja bila scan dan tidak nampak lagi janin. Adakah ia normal?

32 Các câu trả lời

Saya pun sebab janin masih sangat kecil, tapi bila buat ultrasound melalui faraj, InShaAllah akan nampak detak jantung bayi. Masa scan macam biasa doktor siap cakap saya mungkin dah keguguran, tapi Alhamdulillah bile ke hospital, scan dr bawah tu nampak detak jantung bayi.

Saya 12 minggu baru nampak janin. Masa tu memang stress fikir. Doktor kata kalau lebih 12minggu dah kena cuci sebab ada kantung. Nasib baik lepas berkali kali repeat scan, baby nya ada. Alhamdulillah. Normal selalu nya 7 minggu taknampak lagi. Dalam 9 minggu baru nampak.

2y trước

Sis scan awal tu berapa minggu yg belum nampak tu?

Normal. Kdg2 lari drp umur sebenar baby. Macam sy dulu sepatutnya dah 8 weeks ikut last period, tp tak nampak baby dan kantung. Repeat scan dari bawah, baru nampak heartbeat baby, rupanya baru 6 weeks. Lagipun period x tetap.

2y trước

Kes sy pun sebiji mcm awak, 6weeks tp dlm rahim tak jumpa kantung, dr takut ectopic pregnancy.😢 Sekarang keadaan sis mcm mana yee?

normal sis..sy masa 7 weeks pun doc scan cuma nampak kantung saja..dtg scan sekali lg pd 9 weeks bru nmpk janin and heart beat.. alhamdulillah sekarang dh masuk last trimester, 28 weeks 😊

Sama..alhamdulillah now 26w..masa pic ni xnampak baby lg tp perasaan sebelah kiri kantung tu mcm ada benda kecik kat situ ..12w dah jelas nampak heart beat lg..syukur ..sabar..dan doa...

Normal sis. Sya pun scan 6 week baru nampak kantung je, baby sangat2 kecik lagi.. doctor kata 8-10 week baru akan nampak baby tu .. so kena tuggu bbrapa mggu lagi then pg scan semula hehe

saya pun baru balik dr hospital buat scanning..nmpak kantung jer, hari ni baru nk masuk 7w tp scanning tunjuk dh 8W, harap lepas 2 minggu dpt la tngok heart beat baby.. #first time mom

2y trước

salam sis,macam mana ye?lepastu ada nampak janin tak?sbb sy pun sama kes mcm ni 8 weeks nampak kantung je

Sama sya pn 7w ari ni .. Last scan 5w nmpk kantung jer .. Harap2 dua minggu lg nmpk la jntung bby😘 .. Xpe awak mybe x nmpk lg kn .. Ada org 6-7w da nmpk .. InshaAllah kita sbr jer ..

4y trước

Saya 12 minggu baru nampak janin. Masa tu memang stress fikir. Doktor kata kalau lebih 12minggu dah kena cuci sebab ada kantung. Nasib baik lepas berkali kali repeat scan, baby nya ada. Alhamdulillah. Normal selalu nya 7 minggu taknampak lagi. Dalam 9 minggu baru nampak.

Sy pun mcm awk..tp sy 6w scan nmpk kantung cantik bulat tp dlm mcm xnmpk baby tp ada cam perasan sebelah kiri kantung tu dindingnye mcm tebal..sy pun tgh susah hati ni jugak

2y trước

Awak sama dgn sya 7 week

Maybe lewat Ovulasi sbab tu usia kandungan tak sama antra LMP dgn Scan.. Klau kandungan betul ikut LMP, 7 week dah bleh nmpk heartbeat dah..