Sakit ketika buang air kecil

Saya sedang berpantang 15hari. Time bersalin (normal episiotomy) banyak tumpah darah & lepas bersalin ada tambah darah 1pine. Ada pakai tiub kencing. Dah discharge hospital seminggu. Sekarang saya sedang alami masalah sakit / rasa ngilu ketika membuang air kecil. Kadang ketika berdiri, terasa seperti kebas/cekang bahagian pundi kencing. So far kencing lawas. Cuma bila nak kencing tu sy ambil masa untuk stimulated dan pedih sikit.. normal ke mommies? #firstmom #SeriusTanya #helpandrespect #ingintahu

4 Các câu trả lời

samalah saya sis, saya lagi dah 2 bln lebih tapi still rasa sakit nk buang air kecil..tapi Dr kata normal sbb masuk tiup, saya pun ada tanya benda yg sama dlm ni ramai yg komen normal je sakit tu nnti lelama dia ilang sendiri...lagipula luka sis baru lagii first mom kann samalah kita dia memang sakit sis tapi nti dia ilang cuma ambil masa sikitlah nk pulih...kena pantang ngn suami sampai luka betul betul dh tak sakit ...apapun selamat berpantang sis...

1mo trước

Ok baik, terima kasih atas perkongsian nie.. ☺️

Supposed 2 3 kali kencing, 2 hari dah tak sakit. Tanya nurse/doktor normal atau tak. Kalau normal maybe still sakit sebab sis pakai tube dalam tempoh lama. Mungkin lah.

bg sye x normal.. sye bsalin normal & xde rse sakit wktu kencing.. nant inform nurse ye rsau klu ade jgkitan..

1mo trước

Tapi klau masuk tiub dekat pundi kencing tu normal je sis klau rasa saket kencing lepas bersalin . Cuma slow2 hilang rasa saket tu

takot ade jangkitan la

1mo trước

Baik,, sy try update dgn nurse & take noted. Tq mommies 😉