Tips nak Jaga kandungan trimister pertama

Saya pernah keguguran Bulan 4 tahun Lepas week ke7. Sekarang alhamdulillah tahun ni Bulan satu saya disahkan mengandung sekali lagi..Ada tips tak Dari para ibu nak Jaga kandungan di trimester pertama..supliment apa ye ibu2 makan Dan macam mana nak bagi Rahim Tu kuat supaya tak berulang lagi. Ini anak pertama

2 Các câu trả lời

Sis makan acid folid dlu untuk awal kehamilan ni, jgn pernah skip ye. Lepastu tips dia jangan makan makanan yg tajam, then jgn buat kje berat waktu awal ni baby fragile lagi. So kne jaga betul2, if nanti dah buat checkup baby bagitau doktor sejarah sis pernah keguguran, then mintak kat doktor ubat kuatkan rahim okay. Moga segala urusan sis dimudahkan Allah SWT amin🤲🏻❤️ tahniah lagi sekali sis atas rezeki tahun baru 😍

3y trước

Yeke alhamdulillah kalini baru betul2 jadi. Hope selamat sehingga bersalin ye🤲🏻❤️ jaga kandungan baik baik sis. Tahniah sekali lagi rezeki tahun baru👍🏻🥰

banyakkan rehat, slow motion, keep on hydrating, diet suku2 separuh, ambil asid folic, jaga posture sesuai kehamilan