Trimester Pertama

Hai assalam semua.. betul ke pada trimester pertama ni xboleh bersama suami.. dan ada any tips utk jaga kandungan..? sy selalu rasa cramp perut dan banyak angin..

4 Các câu trả lời

Tak digalakkan kerana takut nanti ada pendarahan. Kalau nak, cuba sekali. Kalau berdarah, jumpa doktor segera dan jangan bersama lagi sampai trimester kedua. Saya berdarah untuk 3 minggu lepas bersama suami sekali pada trimester pertama. Kena makan duphaston dan bed rest, baru berhenti.

Tak digalakkan sis. Boleh berlakunya pendarahan. Saya baru kena minggu lepas, sehari lepas bersama terus bleeding. Doktor tak bagi bersama dulu. Kene bedrest and makan duphaston.

Boleh jer tapi chances bleeding lepas bersama tu tinggi.. Kalau kandung okay, sihat.. Badan pun sihat takde masalah.. Cuma extra carefull

saya pun hari hari masuk angin, tp saya minum susu. DR pun suggest mcmtu. :)