perut bnyak angin

Saya nak tnya, sekarang baru 4 weeks, perut selalu berbunyi bunyi sbb angin. Dan kerap kentut. Normal ke ye? Mcm mna nak atasi perut berangin ni ye?

30 Các câu trả lời

malam nak tido sapu minyak angin kat tapak kaki. boleh sapu minyak angin kat belakang juga and suruh suami urut cuma jangan dekar bahagian perut atau pun bahagian belakang bawah kawasan tali bra. tapi memang normal badan org mengandung ni berangin. so jangan risau ya.

Sy start 18 minggu perut dah start meragam. Makan tu mkn dlm kuantiti yg sikit tapi kerap la. Dan ada yg pesan jgn makan makanan yg berangin mcm sayur kubis kacang tu tapi ikut badan masing2 la. Sy sllu mkn buah oren @ pisang. Kdg2 dari sebab sembelit pun bole angin badan jugak.

Biasanya memang kalau tanda2 pregnant perut selalu masuk angin eh ? Sy tak tahu sy pregnant ke tak, tapi period dah delay almost 2 weeks. Ada try check haritu tapi asyik -ve je. So takut nak check lagi 😅

5y trước

Aminnn...insha allah kalau allah izinkan❤

Makan dgn kerap tp dlm kuantiti yg sikit setiap kali mkn, dan elakkan mkn benda2 yg masam sbb asid tinggi nnt lebih teruk gastrik dlm perut

sama kita wak..sya pun 4 week,kuat berak..kuat kentut,perut kerap bunyi😅ada masa dia dtg sakit macam period..tapi tak kerap sgt?

Normal sis, awl pregnancy sy mcm tu gak.. Masuk angin., balik2 lapar2, klu x makan angin naik mcm nak muntah

sy kerap kentut...dh x tahan lepas je la.kang ditahan2 makin berombak dlm perut...suami pandang hujung mata je..hihi

5y trước

Huhu.. Saya siap berlawan dgn suami😅

Normal sis klu byk angin dan juge byk buang angin melalui kentut...mkn kne kerap ea sis..jgn bg perut kosg...

pregnancy test tu betul ke ya?sy cnfius sebenarnya😅...kat situ positif tapi period baru 1 hari ja delay..

3y trước

Positif inshallah. saya 3 hari sebelum sampai waktu period pun dah cek. alhamdulillah positif.

normal sis. awal pregnancy saya pun mcm tu. perut sentiasa berangin+sebu. selalu sgt kentut