Kembung perut

Nak tnya tiap kali sy pegang perut baby sy usia 13hqri , perut dia bunyi mcm angin dlm badan kriuk2 mcmtu , dia selalu kentut . Umi saya cakap itu penyakit angin dan sy beli ubat untuk dia minum kat farmasi , patut ke sy bagi dia minum ubat tu ?

2 Các câu trả lời

sapu minyak kat tapak kaki, perut, blakang badan dan sedikit kat ubun² baby 2 atau 3 kali sehari. kadang angin tu dtg dari penyusuan ibu. apa yg ibu mkn minum, akan jadi kat susu ibu. jadi bila baby menyusu, baby pun akan terima dari susu ibu. jdi kena jaga pemakanan juga. jgn ambil supplement yg tak disarankan oleh doktor.

anak kembung perut ubatnya ialah.. urut perutnya dgn urutan i love u.. urut blkgnya.. betisnya..tapak kakinya.. klau awak bf baby.. jaga pemakanan awak..

2y trước

sy makan nasi putih dgn ikan bakar je .. pastu ada ubat2 yg org tua suruh mkn utk cepat sembuh luka mcm minyak pati haruan dan minyak gamat , pastu air rebusan manjakani