Cucuk perancang

Saya nak tanya pengalaman mommy yg ambil cucuk perancang . Soalan pertama , kalau nak berhenti cucuk kena beritahu pada nurse ke nak berhenti ? Soalan kedua , kalau nak berhenti cucuk perlu ambil cucuk khas atau ubat khas tak untuk berhenti atau terus berhenti sahaja ? Soalan ketiga , normal ke kalau lepas berhenti cucuk kita tak datang haid untuk jangka masa yang lama ? (For now saya dah tak datang haid 5 bulan) Last , apa yang perlu sya buat ?? Atau biarkan sahaja sehingga datang haid ?

2 Các câu trả lời

saya ambik depo jugak. tapi belum stop ambik. saya pernah tanya doktor kalau nak berhenti, doktor kata, selalunya ambik masa dalam setahun untuk hormon kembali okey... mungkin ikut badan masing2 sama....

oh yeke ?? terima kasih sudi jawab soalan yg sedang membelengu fikiran sya ni 😂 thanks awak🌹