Perancang Cucuk

Saya ambil perancang cucuk kat klinik kerajaan sbb anak first Dan second rapat.. Takut nak ambil ubat nnti jdi hal yg Sama so ambil keputusan cucuk .. normal ke kalau kita haid berpanjangan lepas kena cucuk.. Dah 3minggu haid taknak berhenti.. Cucuk masa 10haribulan 10.. ##pleasehelp #seriusnanya #ingintahu #bantusharing

9 Các câu trả lời

depo ni ada orang sesuai ada yg tak sesuai untuk sesetengah orang....macam saya period melerat sampai ke 6 bulan last2 tak tahan saya mintak buku perancang pi jumpa doktor... doktor marah dia kata jika dalam sebulan period melerat sila refer ke mereka secepat mungkin bahaya sbb rah tak rehat boleh kena kenser .... sis sila refer ke doktor secepat mungkin...jangan dibiarkan

Refer balik dengan doktor. Sy pun cucuk lepastu period non stop sampai sebulan lebih. Sy ada pergi swasta ambik ubat hormon, dalam seminggu mcmtu period stop. Sekarang dh habis 3 bulan lepas cucuk, period tak datang pulak terus tingtong period sy tapi sy dah bgtau nurse yg sy taknak sambung cucuk. Selain period tak stop, badan habis sakit sana sini.

Cucuk depo memanang mcm tu.. Sy peeiod berpanjngan smpai 3 bulan non-stop .. Last sekali sy bhnti ambil ap2 perancang.. Rancang sendiri la.. X tahan dh blending lma sngat.. Smpai stress sy dibuatnya..

kalau haid lm sgt smpai 3 minggu dia mcm xnormal sbnrnye...better puan g klnik chck dan tnye doc..kekdg sbb tak serasi dgn kita pn blh jd mcmtu...mg dpmudahkan segalanya..aamiin

depo mmang ganggu kitaran haid.. sy dh berhenti cucuk.. tp kitaran haid masih belum normal.. awak blh cuba tukar perancang jenis lain tp kena berbincang dgn misi dulu

2y trước

kiranya sekarang sis stop depo dan guna perancang kondom? ada mkn apa² pil tak???

refr doktor sis. saye pakai iucd pun x sesuai dengan badan..sudahnya sye sesuai rncg sendiri je..badan stiap org lain2.

Sebaiknya refer semula dengan doktor.

Refer kepada doktor lebih baik sis!

refer to doctor