Makanan untuk 8bulan

Saya nak tanya, 8 bulan still blend lagi tak makanan..? Kalau masak gunakan minyak, better guna minyak apa ye Yang sesuai..? Lagi 1, kalau masak berkuah, campur sekali dengan nasi ka atau asing..? Anak boleh makan sendiri start bila..?

1 Trả lời

8 bulan badan dah kuat nak duduk kt kerusi, so boleh bg yg ada tekstur sikit. minyak apa2 pun ok, jgn risau ya. cuma jgn byk2 lah. awal2 ni bykkan sup2, berkuah. dia nak makan pun senang. masak berkuah, nasi asing. boleh buat mcm lembik sikit senang dia nak sudu. mi/pasta boleh campur dlm kuah. anak nak start makan sendiri ni ikut kita ajar, skrg boleh dah elok umur 8 bulan ni, mom boleh guna teknik BLW/messy play/eating. cuma kena sabar sikitlah bersepah ye hehe. kalau mcm sis takde idea, boleh tgk ig: lovelittletummy/izatyroslan. kalau sy, sy suka tgk ig omputih ni, awal dia introduce BLW kt anak dia: zaynesplate/solidstarts. moga membantu sedikit sebanyak yee☺️🫶🏻

1y trước

wahhh.. bagosnya bagi explanation.. saya paham.. insyaAllah.. saya akan follow.. thank you ye.. 😁