Masa bubur guna nasi

Kalau masak bubur anak guna nasi ok tak? Ada jgk org buat mcm tu kan .. lg cepat masak ke? Blh buat frozen jgk? Tq mummy yg sudi jwp #firstbaby #bantusharing #firstmom #seriusnanya

5 Các câu trả lời

kalau saya better beras frozen, jd cepat masak jgk. kalau nasi frozen rasa dia tak sedap, anak saya masa baby dulu pun reject kalau nasi frozen. nak buat beras frozen tu, beras basuh siap2 masuk beras dlm ice maker tambah air sikit, nanti nak masak ambil je seketul terus masuk periuk tambah air sikit.

1y trước

saya dulu anak makan bubur masa 6bulan je, masuk 7bulan dah nasi lecek

kalau in rush ye saya blend nasi je tapi tak pernah Frozen lagi la. Sebab hari2 Memang masak nasi. tapi if awak ada time, just Frozen kan beras dlm ice tray. nk masak campak je

sye penah blend nasi da siap msk tu dgn air kosg utk suap baby.. utk stok frozen pun kdg sye buat mcm tu jgak..

1y trước

Ni pun mudah juga. 👍🏻

boleh je awak. buat yg memudahkan awak. nak lebih tahan lama frozen kan. dkt chiller 2@3 hari sahaja

saya buat mcm ni sng sikit dari nak masak lama2 😊