Morning Sickness Seawal 4-5minggu

Hi. Saya mengandung anak kedua ni saya dah rasa mual all the time. Tak kira masa rasa mual tu datang. Lepas tu rasa penat je slalu. Rasa nk baring atas katil sepanjang hari. Dulu mengandung anak pertama tak mcm ni. Rajin je saya, kemas rumah, masak, macam macam saya buat. Morning sickness tu pon datang lepas mgu ke 12. Tapi kali ni, awal betul tanda mengandung tu. Siapa disini rasa yang sama atau pernah ada rasa macam ni. Boleh kongsi apa perlu saya buat?#seriusnanya #bantusharing

6 Các câu trả lời

Huhu..nighmare kan. Sy 3x pregnant sebelum ni, mmg tiada masalah. Now masuk ke -4 ni, mmg datang pakej alahan teruk. Dengan muntah, penat, mengah. Makan memang tak lalu. Kerja semua tergendala. Alhamdulillah, masuk 15 weeks tempoh hari saya dah makin cergas dan mual teruk hilang. Cuma tinggal 3 benda je yg sy mual. Sambal belacan, bau peti ais dan memasak. Memang banyak baring dan serah pad suami bab jaga anak2. Sabar ya. InsyaALLAH fasa memeritkan ini akan berlalu.

saya 🙋 sy pun 5 mnggu dah mula mual..second preg jugak..yg first xde rase ape..yg ni teruk sikit..lemah..sy mmng baring je, keje pon xde mood..sy suke bau inhaler vick je nak bg hilang mual, selain sabar 😂 bile bau minyak angin, xdela rase nak muntah sngt..

saya pun sama puan pregnant anak kedua lain macam mual dia , anak pertama dulu takda apa2 alahan langsung .. saya kalau rasa mual suka hidu buah limau atau oren sebab taktau bau dia tuh buat saya rasa hilang mual 😂😅 taktau mujarab ke tak pada sis ..

saya setiap kali pregnant mcm ni. awal pregnant mmg terbaring je sbb alahan teruk sgt. semua keje, anak2 suami yg urus. pregnant kali ni, masuk rumah sndiri pon nak muntah rasa. hari2 ddk rumah mak je. saya makan ubat muntah, ok sikit.

2y trước

Samalah kita.. pregnant kali ni, sy tak suka duduk rumah sendiri. Naik serba mual. Mmg kalau sekali dpt ke rumah mak, sy cuba stay selama mana yg dapat 😅

Dlu anak 1st lepas je tahu pregnant sy terus dtg alahan smpai 12weeks. Tp skrg Alhamdulillah 2nd pregnancy belum alahan lagi . Tp sy mintak mmg jgn ada alahan teruk2

lain kandungan lain ujian kehamilannya.. saya mcm puan.. just banyakkan bedrest

2y trước

🌻