hai ibu²

Saya kerap minom air kotak soya.. bahaya Kee?

9 Các câu trả lời

bahaya untuk bby . mommy akan nampak effectnya selepas baby lahir. contohnya mcm kulit baby senang dpt ruam/kemerahan. senang cerita kulit bby boleh jd sgt sensitif . kalau nk minum susu , ambil susu yg lain mcm susu HL yg lowfat kee , apa2 jenis susu semua boleh kecuali elakkan minum susu soya ye. 😊

Org ckp klu minum soya nty anak putih kulit bersih,,mse anak kdua bkn main lg aku beli si soya ni,,,hahahahahah bby kluar mmg gebu,bersih,,dh mkin tua knp makin hangussss,,,hahahahahahahah

5y trước

Laaa gitu ehh...🤗

Pnh dgr psal air soya nie boleh buatkn kulit baby sensitif...tp xsure sahih ke x, Allahualam...tp air kelapa in sya Allah elok ibu utk kandungan 7 @ 8 bulan ke ats...huhu

5y trước

Klu ibu rse nk minum boleh jer buat hilang mengidam tu...huhu

Soya xberapa bagus tuk preggy mommy. Kalau tringin blh la minum sikit. Slalu sgt xboleh.

5y trước

Ok sis...tq🤭

Better minum susu yg ada kalsium sis. Soya sy tgok kat kotak xda kandungan kalsium.

Kandungan gula tinggi tu, tak bagus. Better u consume susu yg rendah lemak.

5y trước

Okay kalau cm tu..kne minom susu jenama ape Yee..yg better la?

Cuba elakkan minum air soya byk sgt. Berlebihan estrogen utk pregnancy

5y trước

Ouhhhh.. really

Tinggi gula tu sis..

Ok ja sy pun mnum

5y trước

Ok ja tp selang mnum dgn susu full cream jgala jgn kerap sgt mnum soya