Saya dalam fasa keguguran, ini baru keluar tadi, INI APA??

Saya dalam fasa keguguran, beberapa Kali dah Rasa contraction, keluar darah beku DLL sejak 3 minggu lepas, tapi INI keluar tadi, siapa tau apa Benda ni?

Saya dalam fasa keguguran, ini baru keluar tadi, INI APA??
20 Các câu trả lời

7d trước

baik, terima kasih atas nasihatnya

Siss.. Walau ada appt lg 2 minggu pun, sy nasihat sis pergi jela pac utk check sama ada da abis keluar blum & tunjuk gambar ni. Sbb benda mcm ni melibatkan nyawa kita jgk. Risau kot ada pendarahan lg atau infection lain ke.. Kita taktau. Minta jauh semua tu. Sis pergi jela check. Doc takkan marah. Kalau kena bising sekali pun ignore je. Next appt tak perlu pergi hospital da. Sbb sy sendiri pun pernah ada pglmn gugur mcm ni. Doc bg appt, da jd mcm ni sy terus ke pac je.. Saya tak tunggu & tak pergi da jmpa doc utk next appt

sama mcm sy..sy pn kluar bnda nie jgk ..da gugur nie..rasanya kantong..sbb sblum scan mmg nmpk kntong tp janin xde lg..selang shari turun drah n esoknye bru kluar seketul nie..mcm daging pn ye jgk..bntuk mcm jntung ayam tue..lpas da kluar bnda tue, selang 2 hari sy p scan doc kata da gugur, smua da kluar dan xperlu cuci..masa tue bru 8 mggu..insyallah..allah nk bg lgi baik dari yg nie..

4d trước

hrap kantong tue kluar sndri dan xperlu cuci..

Macam kantung.. tapi apa pon lebih baik bawa hospital/klinik dan check kalau betul2 dah gugur habis. Risau ada yang tertinggal dan nanti boleh jd infection. Saya keguguran walaupon dah keluar kantung dan pergi check, doctor bagi balik tapi spanjang 2 minggu lepastu masih turun darah dan darah beku. Last sekali kena tambah darah dan D&C

5d trước

to lah mula2 risau ni alhamdulillah dh smlm mlm smpai hari ni dh xda darah dah

sy baru gugur jga tpi sy dia tk kluar mcm nie sbb fist scan 5mnggu kantung nya kali ke dua dia jdi 4mnggu lpas tu trus trun darah ketul2 jumaat to sy g kecemasan scan tngk dh xda kntung dlm rahim..tpi bila cek bawah masih ada pembukaan jalan darah pn masih ada mcm period..

Masa keluar darah beku semua tu ada pergi gh tak untuk check kalau dah habis keluar semua? Boleh jadi kantung. Boleh jadi darah beku lagi. Why not bawak ni pergi gh and let them check. Sebab kalau tak keluar habis boleh tumpah darah

7d trước

better bawa & tunjuk terus.sy lepas keluar tu..letak dlm bekas & terus bawa jumpa doktor. then doktor scan untuk cek betul2 dah clear atau belum. walaupun puan memang ada appointment dgn pakar next week, lebih baik jumpa doktor hari ini atau esok...tunjuk gambar tu kalau dah terbuang.

g hspital sis, sy setahun yg lepas mcm tu sis.lps tu ltak dlm bekas Tupperware lutsinar n g ED .kat Ed diowg tolak ke PAC...lps tu kat PAC .Dr akan buat TVS utk pastikan semua dh clear .if ade ttgal lg akan buat D&c...ade contration x masa kluar td

sye pernah gugur kandungan 3bulan... keluar darah beku besar mcm ni... 2 ketul jgk keluar sebelum keluar janin... ape2 pn bwk jumpa doc dlu... biar doc sahkn

Bawak benda ni g jumpa doc kt hosp. Tunjuk je biar dorg yg bgtau apa benda ni. And make sure g scan la sis. Bhya kalau masih ada benda tersisa dlm rahim.

7d trước

alamak Saya dah terbuang sis, tapi next week Ada appointment sekali lagi dgn doc

sis bawa pergi ni dekat hospital tunjuk dkt diorang . sy 2kali misscriage takpenah keluar sebesarni sis tolong pergi ASAP!

7d trước

kalau dah rasa lega. maksudnya tu kantung. pergi scan. nnt kalau tak scan, akan jadi teruk.