Sakit punggung/ pinggang

Saya bersalin czer bulan 3 haritu, sakit pinggang sampai skrng xsembuh²..kalau susah baring lurus dia punya sakit nak sengit belah kiri dan kanan susah dan sakit sampai nk menangis tahan.. macam² dh buat urut sdh pakai cream sapu pun sdh..doktor ckp otot tpi xptut xsembuh² ..give up dh perlu klinik bgitau doktor benda sama nak pergi klinik swasta xmampu mahal sangat byran..ada kha yg sakit punggung mcm sya #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #ingintahu

4 Các câu trả lời

Hi. Sama dgn saya. Czer Bulan 3. Sakit pinggang kalau baring lurus. Kadang kalau buat kerja byk mmg akn sakit I'm pinggang. Ramai org ckp kesan bius. Saya pun x tahu. Saya just nk share pengalaman saja.

Puan, buat senaman kegel.. Senaman lain pun sesuai. Walking pun memadai. Jaga postur dgn betul. Minum air kosong secukupnya Boleh ikuti FB Aryanie Syafie. Banyak dia share senaman sesuai untuk wanita.

Mengurut dan bertungku inshallah

senaman kegel tu mcm mna ?

1y trước

boleh YouTube tgok..