sakit sengugut

Normal ke klau sakit senggugut di trimester ke 3 ? Saya sudah 33w 6d . Dh 3 hri sakit dtg lepas saya bersama dengan suami haritu . Mula2 sakit di bahagian ari2 dan sngugut . Lps tu makin lama dia hilang tetapi sakit sengugut plk makin teruk . Sakit dia pedih sngt . Sakit dia dtg 5 minit sekali . Lepas tu dia stop sekejap . Lepas tu dia sakit balik . Selang seli . Mmg sakit sngt rasa nk trcabut pinggang . Sakit dia kadang belah kiri kadang belah kanan bawah perut . Dh tiga hari x hilang lgi sakit tu . Tkda tanda2 seperti lendir berdarah atau pecah ketumban . Cuma sakit je . Sampai susah saya nk berjalan bngun duduk dan baring pun kena pusing2 . Normal ke ?

3 Các câu trả lời

sy jd mcm tu start 4 bulan kandungan..refer doc pastu doc ckp rahim sy sensetif dgn air Mani suami..ble bsma je jd contraction..jd mcm tu sy elak buang ke dlm..better sis cube dlu bt mcm tu klu sis bkn mslh mcm sy

Braxton Hicks contractions.. boleh cari maklumat pasal tu.. sy pun pernah jgk sakit mcmtu pas bersama suami mase mengandung..tp klu musykil terus pergi jumpa doktor ye

sy prnh rsa mcm tu sis.. buat masa skg.. jngn dlu brsama suami sis