nak tanya pendapat mommy semua

Saya berkerja dekat tadika cina ... masa bulan 6 tahun ni saya pernah ngadung .. bos tempat kerja tibe2 berhentikan saya alasan ngadung ... kemudian kandungan saya keguguran bos tau .. suruh masuk balik kerja ... skg saya ngadung balik pada bulan 8hari tu .. Saya cakap ngan bos condisi saya mcm mana sekarang ni... automatic dia cakap Surat perjanjian staff situ tak situ tak boleh ngadung beberapa tahun jika kerja disitu ... padahal saya dah masuk 8bulan kerja sana satu kerja ape pun perjanjian .. bos x bagi saya sains.. mommy rase saya perli buat apa report pejabat buruh... or pernah Kena situasi malam saya

2 Các câu trả lời

Ada offer letter before terima kerja? Kertas black and white menyatakan tak boleh pregnant dkt situ? Kalau ada offer letter, dan tak tulis pun tak boleh pregnant.. Dia tak boleh suka2 buang awk.. Apa2 awk jgn lari or hantar surat berhenti, tunggu dia yg bg termination letter.. Kalau takde tertulis dlm offer letter psl tak boleh pregnant tu, baru awk boleh report dkt pejabat buruh.. Awk boleh refer masalah awk dkt pejabat buruh, nanti diorg akan bg nasihat.

5y trước

Ok sis

Cuba call no bawah ni

5y trước

Maceh membantu