Newbie minta tips cepat lekat

Hi saya baru reg TAP. dan baru 2 bulan kawen. Ada tips cepat lekat tak ?

21 Các câu trả lời

Lepas dlm 9 atau 10 bulan ke kalau tak silap, stress sbb tak lekat. Baru nk jumpa doc. Dia bagi tips. Bersama dgn suami pada hari ke 12/14/16/18 selepas 1st day period tu. Masa tu sgt2 subur. Pastu masa lepas suami kluarkan air mani, jgn cabut terus, stay dulu dlm few minutes sambil letak bantal bawah punggung. Dah cabut tu, baring mengiring and better ke arah kanan. After an hour tu, boleh cuci bawah tu tpi dgn air je, bukan sabun or intimate wash. Tapi it's more better, kalau boleh bawa tidur smpai esok. Hehe. Masa yg bagus is awal pagi atau sblm tido, atau tgahari yg tgh panas, mmg sperma aktif. Sy try 4 kali smua waktu ada, last2 lekat lepas buat yg tgahari punye 🤭 now dah 17w kandungan 🥰 Tapi sy sllu amalkan jamu herba utk cuci dlman dan tingkatkan kesuburan. Syukur sblm tu, period always on time

5y trước

😂😂😁

First makan acid folic hari2 Makan makanan berkhasiat suami dan isteri Tanda di kalendar waktu period Kira dari haid hari pertama dah masuk hari ke 14 adalah hari subur wanita. Boleh beli alat test kesuburan dia mcm alat test kehamilan juga.. Test pada hari dah habis haid hari2 test sampai alat test tu dah naik 2 line waktu itu wanita dah sampai waktu subur dan boleh bersama dgn suami pada malam tersebut. Posisi sex isteri dibawah suami diatas masa suami keluar mani isteri jgn terus bangun suruh suami letak batal di punggung isteri suruh suami jgn terus cabut zakar biarkan beberapa minit dalam faraj cabut perlahan lahan dan isteri kekalkan posisi mcm itu.. Selepas 5 minit isteri boleh ubah posisi mengiring.. Insya Allah ada rezeki lekat

Haha, kalo sy dgn suami pulak terbalik. Download apps my period tu, pastu kitorg cari waktu x subur ntok bersama, kononnye nak honeymoon lama2 sikit. Setiap kali balik umah mil, mesti sy tgah period sampai mil tanya kitorg planning ke. 🤣 Tp rezeki, ade sekali tu bersama waktu tgah subur, n dua2 arrived together, plus dh habis tu x terus gi cuci, terus sebulan lebih pastu rase loya2 nak muntah. Bila cek dh 5 minggu. Now dh bersalin, baby girl pon dh masuk 4 bulan. Hihi. And I'm glad to have this chubby baby coming to the world. 😘 Oh ya, sy pregnant lepas bulan ke3 kawen.

Tips nye .. lepas bersama dngan suami ..jangan terus bangun .. baring lama sikit .. letak bantal bawah punggung ..pastu baring mngiring sambil kepit kaki tu .. pastu elakkan minum air bergas atau pun air bercafein .. banyak kan mnum air masak ..pastu download app my calender untuk tau waktu sbur .. kalau nk guna app tu ..make sure periof kne teratur ye..saya rancang ank no dua ..dngan cara mcam ni je . Lpas sbulan trus lekat😅 ..yang penting suami isteri jgan mnum air gas . Insyaallah klau ada rezeki tak kemana

Kena rajin track waktu kesuburan sis.. Sy sama mcm sis jgk, after 2 bulan kawen dh start nak cari2 mana tips yg sesuai. Sy beli ovulation test strip (yg murah2 & byk) boleh dpt dr shopee. Yg tu utk track waktu subur. Dia sm mcm upt stick jgk cuma kna cuba hari2 & kalau boleh 2/3 kli shari. Slain tu, Sy mkn folic acid jugak & kebetulan masa bln puasa haritu kwn husband bg buah zuriat. Sy try semua 😆alhamdulillah skrg dh mlekat 7 mggu. X perlu pn nk bersama suami 24/7 🤭🤭 gud luck sis 👍👍👍

1. Rajin bersama 2.track waktu subur 3.makesure both dpt rehat ckup kalau nk bersama 4.makesure both enjoy masa bersama. Enjoy the moment. 5.rajin2 bersenam dan workout sama2. 6.makan makanan sihat, kalau nk mkn mknn x sihat makesure just jaga portion 7.keep on doa, bertaubat dan redha dgn rezeki Allah From me- ttc 1y6m (struggle jgak😂😂😂)

Install apps period tracker, boleh tahu bila waktu subur kita.. bersama dgn suami 2-3 hari sebelum waktu subur, sbb sperm boleh tahan 2-3 hari dlm tu utk ovulate.. So bila sperm tu dah mmg ada kat dlm tu, once kita dah release telur, terus boleh lekat.. Tak perlu pun tggu waktu subur baru nak bersama.. Good luck ye sis 😉

Try install apps pasal kesuburan~ klau kita tau kesuburan kiter insha Allah cepat lekat normally after period lah kan kita subur .apa2 pun bykkan doa jugk semoga cepat dpt baby amin ❤️

Bersama waktu subuh. Lepas bersama jangan cuci trus. Jaga pemakanan sis dan suami, bagi suami mkn ulam2 dan minum susu slalu. Sy amalkan bgni, syukur bunting pelamin 😊

Senang je.. kerap bersama.. jgn stress.. take ur time.. hehe tp smue pun atas izin Allah jgk.. insyaallah usaha doa then tawakal.. ☺️☺️😘