Share tips

Korang bole shre x tips supaya cepat lekat . Sya sabar menunggu malaikat kecil 🥺

7 Các câu trả lời

Maaf ya sis tapi yg ni sy dapat tips dari tiktok. Alhamdulillah menjadi kt saya. 1st kena tahu bila ovulation day kita. Boleh bersama 2 hari sebelum dan 2 hari selepas ovulation. Tk boleh kerap bersama dalam hari2 tu (2 hari sebelum & 2 hari selepas ovulation day) sebab katanya bila kita orgasm, rahim macam ‘mengecut’. Kemungkinan time nak melekat tu, tak jadi lekat sebab kita slalu orgasm. Sebab bila orgasm kan katanya rahim ‘mengecut’ kejap so macam ovum goyang2, tk jadi lekat 😅 Harap sis faham saya explain sebab sy bab explain memang out sikit 😅 2nd boleh buat waktu pagi lepas kita subuh. Katanya pagi2 sperm suami subur. Kalau pukul 4 pagi tu saya tak sure. 3rd, lepas dh bersama, boleh baring kejap instead of terus cuci. Katanya untuk bagi laluan sperm masuk ke dalam. Tips ni sy dapat dari tiktok. Sis boleh cuba 😊 semoga ada rezeki buat sis. Yg penting jangan stress. Just enjoy 😊

waktu subur perempuan adalah 3 hari sahaja.jika period teratur 7 hari setiap bulan.. senang nk kira sendiri. waktu subur adalah hari yg ke 12-14. Bagi lelaki pula 5 hari. jadi lelaki perlu simpan benih untuk menunggu waktu subur isteri bersama diantara hari ke 12-14.Sebelum hari ini DILARANG sama sekali bersama kerana no point.. isteri x subur dan bila tiba masa pula jika bersama benih suami juga dah tiada hanya sekadar semen. ramai orang x tahu benda2 mcam ni dan ramai yg silap buat andaian sendiri tanpa mengikut nasihat perubatan

Sya jenis period teratur so mmg senang nak kira.. tp masa guna ovulation test mmg hari ke 14 dan 15 waktu subur tp bekali2 juga masa tu bersama suami.. tp tak lekat2 huhu.. last2 masa jumpa doktor, doktor ckp nak cek sperm husband dan kesuburan sya.. so dia suruh dtg hari ke 21 lepas haid.. so masa tu sya tak dtg tp cuba bersma dgn suami.. lepas tu tunggu next month tak period.. bila cek positif (syukur).. maksudnya kena cuba bersma bukan waktu subur sja klu blh setiap minggu kena ada bersama..

3y trước

waktu subur perempuan adalah 3 hari sahaja.jika period teratur 7 hari setiap bulan.. senang nk kira sendiri. waktu subur adalah hari yg ke 12-14. bagi lelaki pula 5 hari. jadi lelaki perlu simpan benih untuk menunggu waktu subur isteri bersama diantara hari ke 12-14.Sebelum hari ini DILARANG sekali bersama kerana no. Point.. isteri x subur dan bila tiba masa pula jika bersama benih suami juga dah tiada. hanya sekadar semen Shj.

Pengalaman saya . Period jenis xteratur , lambat sebulan lebih . Pernah makan asid folik tp belom rezeki selama 3tahun , tahun lepas saya laki bini jumpa doktor , jaga makan , mkn asid folik jarang2 tapi minum susu HL . Tahu preg awal tahun ni da 3bulan lebih . Nak jadi asbab susu HL da ada asid folik . Jadi sepanjang preg mmg minum susu HL je . Da bersalin pon masih minum tapi xselalu . Yang penting ikhtiar & selalu jumpa doktor untuk pemeriksaan .

Ntah la sis……saya ni jenis pariod ting tong…..tahun ni byg kan…..5 bulan x pariod….3 bulan pariod…tu pun sikit2 je…dua tiga hari je….. Tpi Alhamdulillah tanpa saya jangka ..Allah hadirkan baby dlm rahim saya…. terkejut jgk…btul2 x jngka…mungkin tu la namanya rezeki…. Tapi tyme tu saya amal kn vitamin shakle…folic acid ngan madu tualang….. Semoga rezeki sis bulan nie…🤲🏻❤️🌹

xtau nk share tip mcm mn.. mcm sy 8thun tunggu.. 2 kali gugur.. sy cb mkn suppliment yg ni. alhamdulillah abs sekotak terus lekat.. rezeki ya pun jgk.. kita cm ikhtiar sj.. mcm sy period mmg x teratur.. cb la klu sesuai ngn sis.. https://shopee.com.my/product/59625597/2910524825?smtt=0.108463058-1635478437.3

Kena tau waktu subur dan bersama waktu tu utk senang lekat. Tapi kalau dh cuba pun masih tk ada rezeki, boleh check kesuburan suami isteri. Takut ada masalah dlmn yg menghalang.