Fibroid bersama kehamilan

Saya baru 9w, hri ni baru scan, nampak ada fibroid 4x5cm bersama dengan baby.. Ada tak sape2 yang pernah mengalami pengalaman yang sma? Fibroid akan mengecil x?

11 Các câu trả lời

Sy ada fibroid.. Skrg makin besar 15cm.. Skrg nak masuk 28week.. Dan masih follow up pakar..fibroid sy makin membesar.. Tp yg blh legakan sikit, Fibroid sy di luar rahim..tp risiko nya baby lahir pramatang dan pendarahan. Tetap ada risikonya.. Byk doa sy skrg.. Supaya baby dan sy selamat sehingga melahirkan.. 😊

10mo trước

Salam. Boleh share apa jadi selepas tu? Baby awak boleh survive ke sampai hujung2 minggu?

Kawan saya pun ade fibroid mase mengandung tp dah bersalin dah.. Sebelum bersalin masuk wad awal sebab doktor nk observe fibroid dan baby.. Bersalin operation.. Selepas bersalin.. Dia buang fibroid sbb agak besar.. Doktor x buang mase operation sbb risiko.. Kira dia mengalami 2x pembedahan..

sy awal kehamilan mcm tu sis . sy amalkan buah delima anggur dan buahan yg lain tapi delima tu mkn sorang dn dia ada seulas kt dlm tu yg boleh sembuhkan fibroid. alhamdulillah kecut .moga permudahkan sis

Di awal2 kehamilan sy ngalami bleding sdkit,bl prgi scan doc ckp ade fibroid...ms 2 br 2cm doc ckp...lps tu sy amal kn jus delima mamariam..Alhmdllah hari tu ms scan doc ckp fibroid sy mengecil dlm 1cm...

5y trước

Skng kndungan sis dh bp week ye?blh cbe sis..bismillh & selawat mnn setiap hari in sha allah jika sesuai msti ade prubhn x bnyk pon sdkit..sis kita juga kena jg pmknan kita..google tngk mknan ape yg ade fbroid mcm kita ni yg x blh mkn..bnyk jugk sy rs..klw tringin sgt pn nk mkn bolh,tp dlm kuantiti yg ckit..ye sis..sm2 kita doa ye..❤

Sy pn mula2 pregy,g scan klinik nmpak da tp nsib baik kcik je ms 2,bsr limau nipis je..sy jga mkn.bla g buka buku pink.doc scan skli lg,tgk dh xde.. Alhamdulillah..skrg dok tgu ari je bb nk kuar..

Jaga permakanan, dia boleh kecut dengan cara semula jadi kalau kita jaga permakanan. Jgn bnyak ambil daging. Baca artikel dekat google banyak,

Cuba google makanan yg blh kurangkn or kecilkan fibroid sis. Blh kecut

Saya pun sedang mengandung and ada fibroid 2cm.

Sya masa 8w ada.. masa 12w p scan balik da hilang😊

5y trước

Mcm mna bole hlg sis?ada petua x?

2 bende elak makan : soya & berasaskan soya dan makanan ada pengawet (process food) Sy pregnant twin 13w n 3 firbroid 5x5 4x4 3x3.. 😂 ..