boleh atau tidak di amalkan..

saya ada kencing manis dari sebelum saya mengandung.. skrg ni saya jalani injuction insulin.. tetap jugak gula darah tinggi.. kandungan saya da 16 minggu.. boleh ke saya amalkan minun jus peria katak dan epal hijau.. siapa yang ada pengalaman tolonglah kongsi bersama saya..

5 Các câu trả lời

Sebelum sist cuba mana2 jus..better sist tnya doc dulu smada just tu slamat atau x....sy amalkan susu Hi Goat..alhamdulillah stkat semua okay...kena jga pmkanan jga sist....makan mkanan yg brkhsiat..kurangi mkan mkanan yg tinggi gula dan garam dlm makanan...kena brpantang mkan jga masa preggy nie..☺

saya dulu gdm juga masa pregnant. patutnya kena on insulin, tp sy minta diet control dulu.. amal minum air barli tanpa gula, air lemon panas, epal hijau, kacang bendi.. yg ni boleh turunkan gula dalam darah.

Sy pun skg jalani injuction insulin. Bacaan pg sy sblm mkn dh trn 4.3.sy cuba mkn last pkl8 mkn sblm esok utk cek bacaan darah. Sy minum air lemon suam. Alhamdulillah, dr bacaan 6.3

Kalo tanya doktor kan, selalunya dia xgalakkan sgt mkn yang pelik pelik. Selalunya dia suruh kawal makan je dan ambik ubat ikut masa.

Hi sis..bacaan tinggi brpe ke atas kena insulin yea...sy pun ada kencing manis..in control...sblom insulin sis punya bacaan brpe yea...?

5y trước

Pas makan 7.8 k yea...tapi kat kk sini doc ckp nk kena ada dlm 6.7 lepas mkn...tu ari i punya bacaan 6.7 je doc ckp tinggi...