share pengalaman bersalin pada usia kandungan berapa?

Saya 32 minggu,1st baby... Teda pengalaman tp rajin gak tanya2 momy yg sama klinik sama sy..ada yg bilang 36minggu bersalin sudah,ada 35 minggu...jom kongsi pengalaman ibu semua

29 Các câu trả lời

Sy ank first dlu..ckup 40 week dia keluar..ikut tarik period 28.10.2015....nsb baik dia keluar sendiri...klu x kne pksa,sbb sy gdm on diet...skg pn sy gdm on diet...hopefully mcm yg ank first dlu...keluar ckup² 40 week...tp tu la x tau exactly duedate dia...klu ikut kan scn 18.9.2020..klu ikut tarikh period 31.8.2020...

Alhamdulillah, sy dh slmt bersalin 27/6..39 minggu 2 hr..doc pecahkan ketuban sbb hanya buka 5cm walaupun dh 12 jam..kena stay hospital utk menunggu bukaan tu yg x best..sbb terlampau letih..asik kena cek 6 jam sekali..smpai lencun kain kena darah. Btw wish all the becoming mommies gud luck. Smoga slmt bersalin😉

saya bersalin 1st baby pada usia kandungan 36w6d, baby prem tp berat 3.37kg, sihat alhamdulillah paru2 semua dah matang. lahir awal sebab doc percepatkan bukaan time tu pula kepala baby betul2 dah kebawah atas dah kosong sangat.

4y trước

ye, doc pun persoal benda yg sama, prem tp baby berat. kalau tunggu ikut due date mahu 4kg agaknya sbb saya jenis kurus tp kuat makan.

37 minggu 6 ari...contrtion pergi hospital dah buka 3..kena tahan wad contrtion hilang terus xda asa sakit dia datang kejap2 ja..MCM main2 lak😅😅48 jam xsakit jugak masuk labor room masuk ubat trus bsalin..

36minggu dan ke bawah kelahiran pra matang. Anak first saya overdue, 40w+ Anak kedua 39w+ Anak ketiga 37w+ Tgh tunggu yang keempat keluar, skrg dah 34 weeks. Risau sebab mcm ada potensi keluar awal

4y trước

Sama la.saya sis..sekarg 35 week gdm on ubat baru je ambil ubat..celeh kelagkang pun sakit nak jalan sush..nak agkat kki pun sush..dokter ada bgitahu saya kne beraalin awal..tapi tah la..sakit sangat dh ni

tgok kandungan kali MoM mmng Ada yg beranak awal d sbb kn alasan yg munasabah contoh pecah Air, masala kesihatan .. tp lau sy sndri Week 40 tu pun kna paksa sbb x tanda2 mo beranak lg

1st bby 39w 5d skit pinggang smpi ke perut n mgeras setiap 3minit 2nd bby 37w 6d cirit birit 3rd bby 38w 6d ktuban pecah 😁😁

Sy 32w baby lahir 1.6kg prem..skrg da 7thn alhamdulillah sihat walafiat bijak berkata2 sgt matang dr kawan seusia nya.

Dari anak pertama hingga k3 semua bersalin 38w.. harap2 kali ni awal & dipermudahkan juga mcm kakak2 & abgnya.. aamiin

1st baby 39w 2days, 2nd baby 36w 6days,...alhamdulillah dua2 dh school pn..yg 3rd ni hope ok macam abg2 nya..