Pulang untuk bersalin

Salam sejahtera ibu², sy mengandung anak kedua dan sekarang usia kandungan 35 minggu. Saya bercadang untuk bersalin dan berpantang di kampung saya. Nak tanya pendapat ibu², pada usia kandungan berapa minggu ibu² pulang ke kampung utk bersalin? Boleh ceritakan pengalaman ibu².

5 Các câu trả lời

wslm..awk bekerja or suri rumah?ank petama berapa umur?kalau suri rumah pulang awal dlm 37 pn dh blh pd pendapat sy.sbb kte nk handle ank petama risau penat ke apa..kt kg mesti ada atok/nenek blh tgkkan.kalau ibu bekerja sy xtahu.ikut cuti yg awk dpt blh sampai ke habis pantang.

2y trước

anak pertama dah 4 tahun puan, terima kasih atas saranan puan.

sya pon 35minggu,sya pon mcm pon bpantang dn bsalin dikg krna sya b3 di selangor klau dikg family sya n mntua ad utk tgkkn sya dn anak...Alhamdulillah sha da pulang ke kg,usia kndgn 29minggu...seelokknye biar awl kerana kita perlu btukar kk...

2y trước

klau da ade tanda dan otw ke hospital tu sya akan britau suami.

Sy minggu depan 37w baru balik kg 6jam ++ perjalanan. Doa banyak2 semoga selamat semuanya and baby tunggu sampai kg baru keluar 😂

2y trước

semoga dipermudahkan urusan dan perjalanan puan. in sha Allah. amin puan

sy ank sulung, nt raya cina dah nk blk kg sbb nk bersalin kt kg..skrg dah 34 weeks.. dlm 36 mnggu seeloknya dah blk kg..

2y trước

terima kasih puan ats saranan. in sha Allah minggu ni sy pulang

Tiada pengalaman