Pisah buai

Saya 1st time mom, baby saya 2 bulan. Macam mana nak pisah buai? Baby mcm ada sikit ciri high demand. White noise x function dgn baby. Semalam ada cuba lps dodoikan letak di tilam, paling lama adalah nak dekat ½jam baby dapat tidur pastu dah 2x cuba setiap kali sesi nak tidurkan tu mcm tu, terpaksa masuk buai. Tp x hayun buai tu. Kalau² dia nak terjaga ja hayun kejap².

15 Các câu trả lời

kalau baby nak buai bg je la sis.. dlu sye pakai bouncer ..beli bouncer.. xnk duduk pun atas tu... suami kalau leh xnk buai..susah kan kemane mane kne bawak buai.. tp buai tU je baby nak.. sesuai ngn dia..sebab suami smpai nak g keje xmandi..sebab baby merengek xnk Tido...quality Tido dia pun terganggu.... pg TU jugak suami tgu depan kedai beli buai elktrik TU... tp kalau Tido hotel baby cam faham je.. Ade tilam kekabu segi empat TU . suami pegang kiri..sye pegang kanan..goyang2 slow2 lelap la dia.. lelap sye stop ok je dia Tido...tp kat umah mmg nk buai.. sye amik yg paling slow sekali... lepas TU bawah buai tU sye lapik bantal..umur 8bln baby sye pisah buai sndry.. dia warderd sebab cirit birit 4hari.. 4hari dia kene redha Tido cenggitu..dan akhirnye okay je la dia lelap tnpe buai.

gne je la buai sis klu baby da high dmand.. klu baby nk tdo dlm pelukan/ pangku ibu lg penat.. anak sye dlu smpi kne tdo atas bdn.. klu bab jln2 plak.. sis klua jln2 hari2 ke? klu stakat sbulan skali then ok je buai.. yg pentg kte nk hadap hri2.. anak sye, sye bwk klua ble da 3 bln ke atas.. klua peg mall dkt2 je tyme dye bjaga, sbb nant kne tdokn kt buai.. ckup la stakat 1-2 jam jln2 kt mall amek angin.. ble baby da besar sikit, baby bley tdo dlm kete & stroller, bru bley klua jln lme sikit.. ble da ade bby nie, life kte x kn sme.. kte la kne adjust utk kesesuaian baby kte..

time ank sy sebulan sy dah bgi tdur buai. Buai memudahkn kita ibu2 nak buat krja & baby tdur lena, ada jga yg tegur sy pkai buai nti ssh klu bwa ank ke mna2 msti nak buai😆😆Tpi sy cuma bgi baby tdur buai wktu siang je, mlm kena tdur kat tilam wlaupun baby kjap2 bgun sy ttap usaha bgi tdur. Skg baby dah msuk 6bulan, baby bole tdur kat buai & tilam, tdur pun lama. Sy biasakn baby utk tdur buai&tilam spya memudahkn sy klu nak bwa baby p mna2

anak saya 3bulan pun buai lagi, tapi kadang kadang dia sendiri yang tolak tak nak buai☺️ kadang dia rasa nak tidur atas katil sama sama, ada masa dia nak buai ada masa dia tak mahu.. anak saya dari nb lagi white noise memang tak jalan kat dia, so sampai sekarang tak pernah guna white noise Saya tak tahu la, tapi bagi saya budak ni nanti kalau dia tak nak dia akan tolak benda tu sendiri☺️ pendapat saya je

Anak saya mcm ni. Dulu. Mmg smpai umo 7 8 bulan gak tido niarap atas badan kita then bru letak bawah. Cuba tgk video kaedah tidokn baby colic. Tido dia mmg kejap2 je. Pntang letak je bgun. Mmg gitu ank sy dlu. Buai mmg kne ayun sedia2. Brenti ayun je jaga. So mcm xfungsi sgt buai tu. so sy stopkn je. Lg mudah. Lama2 dia akan biasa tdo bawah sndri. Tp ibu kena penat sikit la..

insyaAllah awal2 je mungkin dia high demand. dia masih tengah proses menyesuaikan hidup kat dunia setelah 9 bulan dlam dunia rahim. 😅 anak sy ada sorang yg high demand masa kecil2. sy try bedungkan masa tidur supaya dia ada efect ketat mcm dalam rahim tu. alhamdulillah lepas tu dia okey.. kalau dia nk terbangun2 tu try tepuk2 badan dia.

ank sy hd. buai xde masalah...klu ank perlukan, bg saja. asalkan wktu malam kena praktis bg ank tidur bawah. lama2 ok je. ank2 sy bwh setahun tidur buai waktu siang. malam tidur tilam. pergi balik kg, travel jalan2 tak bawa buai. yg sulung pisah buai 1y6m dgn sndri..no force.

4t trước

@tanpa nama alhamdulillah tak meragam. sblm jalan pastikan knyg, pampers apa semua tukar kering..dlm kereta dia blh tido sbb ada gerakan bouncing like berbuai. smpai2 letak dlm stroller tidur elok. ada la dia celik tp dia diam/perati saja. nmpk cue nk susu, bg susu.

Anak saya masuk 4 bulan, saya bg jee tidur buai. Tp waktu siang jelah, sbb dia mudah sgt terjaga kalau tidur kt tilam. Tidur kt buai, lena 2-3jam, senang sikit mak nak lelari buat keje skjp hehe. Waktu malam jee no buai. Wajib bwh tiak mak, baru lena ~

Anak saya nk masuk 3m . Mula2 mmg dia ad ciri high demand. Lpastu skrg mcm dh tkde. Skrg buai pun tknk. Dia boleh tidur atas sofa atas tilam atas riba. Mana2. Tp sy bg je buai utk dia lena tp siang je. Malam tidur tilam

ank sy kat umh siang buai sbb nk bg tido lama sikit..nk wt keje.Kalau tido tilam kejap sbb kakak2 ngn abg2 nya bising.klau mlm tido atas tilam sampai pg.alhamdulillah blk kmpg ke travel mane2 x perlu buai pun xpe bb tido je