Baby tidur guna buai

Salahkah baby dari newborn tidur guna buai? Sekarang baby 2 bulan. Orang asyik ckp jangan guna buai, masalahnya, baby nak tidur di buai. Kalau lepas dodoikan, pastu letak d tilam, dia terjaga nangis lagi. Penat tau tak. Orang asyik judge. Tolonglah. Kalau pintar, hebat sangat, banyak sangat ilmu tu, bagitau la caranya mcm mana, ni tidak. Ditanya mcm mana, x jawab. Stres! Penat! Btw sy 1st time mom 😔😭

6 Các câu trả lời

tak salah sis. saya pun kalau boleh tak nak ajar anak buai. tapi anak saya waktu pantang saya cuba ajar dia tidur bawah, tak mahu. memang contact nap tiap hari, kalau tak memang tak tidur. dah habis pantang, kita nak kena masuk dapur etc, saya give up, dia mamai2 je masuk buai. baru jalan kerja. cuma malam dia elok tidur atas katil dengan saya. sekarang nak masuk 2 bulan, dah mula fikir cara nak cerai buai umur 3 bulan nanti kalau boleh. sebab kalau ikutkan puan uswatun, baby perlukan hayunan ni patutnya sampai umur 3 bulan je kan.

1mo trước

haah tu la umur newborn ja guna buai katanya, hrp dptlah ikut buat mcm yg beliau share tu semoga Allaah permudahkan segalanya

knapa nak dgr ckp org..buat je apa yg kita rasa senang n tak buat kita penat n stress...org byk ckp itu ini maki kan je...haha bukan die yg jaga baby kita... tak de betul atau salah dlm jaga anak ni...ikut cara n keselesaan kita.

1mo trước

kaaannn 🥹💙 terima kasih banyak tlg support huhuhu skrg sy balik rumah mil, allaahu stres dtg semula 🥹 mcm² la x kena, psl buai x blh la, menyusu la, mcm²... x naklah masam muka dgn mil, sblm ada baby ok ja hubungan kitorang. sy lg jenis x reti sembunyikan riak muka huhu dikatanya jgn stress nnti terkena dgn baby 🥲 nak ja minta suami hantar balik rumah mak ayah sy sekarang 😔

Boleh je sis baby sy baru sebulan sy masukkan buai. ye baby beralih bulan ni lg mcm2 peel diorg. Mudah jgk kita nk uruskan kerja2 lain dkt rumah. Abaikan je diorg nk ckp apa jgn stress2 okay😘

1mo trước

betul tu, samalah dgn anak sy ni kdg elok senang ja biar tidur di katil, kdg kena juga buai baru lena tidurnya 🥹 aaamiin allaahumma aaamiin 🤲🏼🥰 terima kasih banyak

Boleh je sis.. mmg bby tu dlm rahim lagi dah terbiasa dibuai2.. klu tu bby nak, buat je. Sbb newborn lagi mybe masih nk mngenal dunia

1mo trước

baik terima kasih banyak 💙🥹

sy pakai je buai masa ank 1 bulan..pedulikan kata org..ank sy klo tdo bawah..dea akan nangis sis..peduli kata org. janji kita senang

1mo trước

🥹💙 baik terima kasih banyak

Tak salah. Abaikan.

1mo trước

itulah cuma masih dlm proses nak memahami satu persatu apa² post puan uswatun tu psl baby ni kalau ikutkan mmg kalau blh x nak guna buai tp lps baby dah ok dr kuning & nak sebulan umurnya, dia jd nak tidur di bdn (tp tu pun x lama tidurnya) sdhnya ayah belikan buai, hah lena tidurnya dlm 2, 3 jam mcm tu, terbangun kjp kdg sbb nak susu atau lain²lah cumanya, baby mcm ada ciri high demand sikit jd buai ni membantu dia tidur lama. nak ja mcm anak org lain, senang ja tidurkan anak, tepuk² ja tidur, letak ja di katil, tidur... 🥹 mudah²an nanti dptlah senang tidurkan & tidur di katil ja... ada masa dia blh tidur di katil tp jaaarang sgt. tu kalau lps betul² kenyang menyusu, mmg dia betul² mengantuk dia ok blh tidur di katil. cuma tu lah sy masih belum dapat ikut rentaknya spya blh tidur di katil ja. tolong doakan saya dan baby ya 🥹💙