Lahir pramatang

Sape ada experience anak lahir 34 weeks 1.8kg . Masuk NICU untuk tambah berat. Selalunya berapa lama kena duduk NICU ya ?

6 Các câu trả lời

sekitar 2minggu mcmtu.. dlu sy pun mcmtu, berat ank sy 1.86kg.. then ank lahir 32minggu.. sy pun duduk sekali dengan ank dlm NICU tu, tp dekat Hospital Sungai Buloh.. okla boleh belajar perkembangan ank.. apepun jgn lupe jage kesihatan ya. ☺️

Depends pd baby. Doctor kata dorg akn tahan baby until 36 weeks. Sbb by that time baby dah cukup kuat utk outside world dan berat 1.8. Tp since baby awk 1.8 maybe kena tunggu untul 36 weeks je. Apa2 pun semoga baby awk sihat dan mommy pun sama.

sy bby lahir 33w..1.8kg..after 2 weeks blh kluar..before kluar dorang akan bagi tip klau ank sesak nafas..sbb bby prem kdg² lupa nk bernafas..

trpulang pada tahap imuniti baby...ibu kna kerap hntar susu la pda bby bg cpt besar (berat)...slalunya dlm 2.3-2.5kg berat bby bru bleh discaj

Saya. Beranak pada 34 weeks. Tp berat anak sudah 2.48kg which is normal utk usia 34w. Tahan di NICU seminggu saja

semua trpulang kondisi baby.. dulu adik sya camtu.. baby kene rawat 2 bulan kat hospital