baby prem

Hi nk tnye pngalman mommy2 ada tak yg lahir anak prem... Anak saya lahir 36weeks berat 1.52kg..skrg dlm nicu... Agak2 baby mommy2 berat berapa dan lama tak kene tahan dalam nicu?

12 Các câu trả lời

Ank sy lahir pd 34minggu.. berat ms lahir 2.1kg kmdian drop jd 1.9kg sbb lepas dorg bg fm bby xleh trima bby muntah n cirit birit nonstop..trpkse on oksigen dgn on drip+antibiotik..lepas dh bg susu bdn br bby ok dan xnk susu fm dh..sbb xleh trima... Bby stay nicu 17hri... Berat naik 2kg ms dischrge..alhmdulillah skrng bby sht dan dh umo 6bln.. berat 6kg😂✌..biasa nicu ni memne bby yg dmsukkn nicu bila berat dh mncecah 1.8 kg dorg dh blh dschrge dh...jg dri bebaik ea mommies.mg d pmudahkn segalanya..aamiin 😉✌

Ank sulung sy lahir 34w..1.98kg.. dlm smggu bole kluar da tp masuk wad balik sbb kuning tinggi.. alhamdulillah sihat walafiat skrg da nak masuk 5y.. tahun 2020 bakal jd abg long.. moga kali ni cukup bln lahir.. doa byk2 ya puan. Puan mesti kuat. Bby pn akan kuat sama. Yakin saja

Anak sy 33w berat 1.82kg je. Lepastu lepas je keluar dari perut tu berat dia drop 1.62kg. Dia boleh keluar time berat 1.97kg mcmtu. Sbb ada peningkatan berat naik hari ke hari. Misi2 ada cakap dulu. Normally nak kena tunggu baby 2kg keatas baru boleh keluar kalau takda apa apa masalah.

Lahir 33weeks, berat 1.41kg.. Dalam nicu 45hari.. Kena tggu baby berat 1.8kg baru bole discharge.. Nnti bila da ckup berat, ibu kena tdo dgn baby dekat hospital dlm beberapa hari utk nurse pantau cara penjagaan ibu.. In Shaa ALLAH, tak lama da tu baby bole kluar..

Kalau tkde mslh .. 1.8kg dah boleh discharged .. Biasa nurse akan call utk suruh ibu room in ... Utk pantau ibu dan anak .. Ajar cara jagaan baby prem .. Depends pada keadaan baby la brapa lama dlm nicu tu ..

sy dulu walau bby kuar 36week tp berat bby dah 2.6... so ok je x de ape2 boleh bw blk ...doc pesan jgn bw keluar sgt dan bg jumpa org sbb bby prem ni mudah kene jangkitan .. sampai skrg klu demam tu mudah sgt...

9mo trước

masa 36w paru² baby dah matang ke? boleh bwk balik mcm bersalin cukup bulan ke?

bby lahir masa 28weeks, berat lahir 1.00kg ja. skrg dah masuk 1bulan 2hari tapi masih di hospital, last tengok bby 1.27kg sdh..

2y trước

skrg mcm mana sis

Anak sy lahir 27w4d..berat 1.8kg.. Berat waktu discharge 2.08kg & alhamdullilah xde masalah lain. skrg dah 6 bulan ca 3 bulan.

Hi mommy.. Last 2 years sy bersalin ceazer 36 weeks.. Alhamdulillah berat baby 3.6kg. Sbb minum anmum

My wife deliver premature 33weeks (10/12).. x sempat tunggu 2020 😅.. baby 2.47kg.. now check-in NICU..

5y trước

My wife 2nd time bleeding sebab placenta previa stage 2, then kena tahan wad.. suppose stay hospital smpai due (Jan 2020).. 3rd time happen terus Doc decide masuk OT..