baby pra matang

hai mummies saya nak tanya siapa ade pengalaman baby pra matang ? berapa lama duduk dalam nicu ? baby sy lahir 30 minggu berat 960 gram . dia sihat sahaja cuma dipantau berat , tp sy nak tahu berapa lama agak2 dia dalam nicu ek?

9 Các câu trả lời

anak sy twin 1.4 dan 1.6 duduk 53 hari .sepatutnya sama jugak pantau berat . tapi sebab asyik kena jangkitan kuman dan baby belum bersedia nafas sendiri dan perlukan oxygen. tapi don’t worrry baby pramatang sangat kuat ! mula-2 mmg down . setiap hari nangis . rajin kmc ngan baby . bg susu badan . sekarang anak dah 5 bulan . tapi kalau ikot umur pramatang baru 4 bulan . alhamdulillah menjerit banyak dah .

1y trước

34 weeks .

sy brsalin normal smua cuma awal 37minggu anak sy yg sulung brat 3.44 kena duduk nicu on antibiotik dan bantu oxygen smue semnggu duduk wad. .nicu skrng anak. .dh 1year 1mont 5day dh. .yang je 2 sama gak brsalin awal 37 mngu brat 3.23 kcik sikit la dari abg nya. .alhamdulilah normal brsalin. .kena thn wad scn sahaja smua ok xd pape mslh. .duduk 4hari sbb nk pantau sbb sy gdm. .skrng bby bru 1 1minggu.😂

Depends dekat baby… first weight kena 1.8kg untuk release from nicu Tapi dia kena lalu a few tests untuk discharge. Baby saya duduk 28hari Sebab weight turun naik, and kena buat eye tests. Premature baby punya checklist banyak. Hari2 KMC, be strong and talk to the baby. Nak breastfeed boleh Tapi takpayah paksa Sebab Nanti dia penat, weight dia lambat naik. So better pump and feed. Good luck!

1y trước

pdf tu ape ye sis?

ank sy pramatang..34w keluar berat 2.1kg..dalam semingu ddk nicu sebabnya nk bg ckup 35w.. alhamdulilah dia takde masalah kesihatan..kuning pon alhamdulilah sekejap je dlm 3hr lps keluar nicu..insha Allah anak sis pon kuat,sbb bby pramatang ni kuat 😘 cume kene tahan berapa lama tu takpasti lah sbb awal lg dr sy ☺️

1y trước

kalau saya bagi ckup 6 bulan mcm biasa je..anak sy montel sbb mkn mcm2 hahaha..skg umur dah 5thun..

Hai juga mummies.. ank sy pun bby premature juga bby sy di nicu Selama 28 day's berat lahir 1.6 32 weeks mummies jgn risau Inyasllah bby ok and kuat yg penting doa seurg ibu..

depends progress baby. ade baby lama. ade baby kejap. mcm kwn saya ade yg 44hari je. ade yg kena tahan 120hari. so setiap bby x sama.

ipar Sya brslin twin dua2 berat tak smpi 1kg hujung bln 3 baru keluar dari hospital..sebulan lebih juga duduk nicu..

mybe lama . anak buah saya 32w , sebulan lebih jugak dalam nicu

semogaa puan kuat, anak sihat! ❤️