1st baby

Salam Saya pregnant 1st baby. Lani dh 37weeks 2days. Saya x pack barang² lagi sbb confused. Boleh mommies bgtaw apa² ja yg perlu sy pack. Untuk barangan baby dan barang² sy. Plan bersalin kat hospital kerajaan. Nak tanya kat MIL,MIL plk tiri then xmesra sgt. Nak tnya mak sndri takut tesilap bawa, Sbb kami isteri kpd warga negara . Takut belah sini dengan kt kampung sy tak sama.. Anyways tq mommies ?

6 Các câu trả lời

Saya dulu tersilap tarikh bersalin, so last minute beli brg. Esok nak bersalin, mlm ni baru beli. Yg penting, pampers NB, baju baby dlm 3 helai, selimut atau kain bedung, wet tissue. Beli yg set terus, senang. Heheh. Tp kalau hospital kerajaan selalu lepas bersalin dorg guna baju dan kain bedung hospital. Pampers dgn wet tissue je dorg mintak. Tp maybe bebeza dgn hospital lain.

Lps ni terus cari brg nak packing ye. Brg basic: Baju & seluar Bedung Selimut Tuala Alat mandi baby Minyak telon baby -kalau hospital kerajaan kena bwk beberapa helai baju baby, bwk lebih pun takpe. Baju mummy bwk sehelai masa check out. Lain2 blh beli lps bersalin.

Kalau hsptl tmpt sy, bawa sepasang baju sendiri then baju sepasang utk kluar hospital if xda apa2 prblm la .. sbb spjg dkt hospital mmg guna baju hsptl je la .. yg kena bwa byk sluar dlm la sbb nk kena tukar byk kli pad.. then yg basic2,myk towel pampers bby smua tu

Kt dalam apps ni pun ada artikel ttg brg2 baby n ibu yg nak disediakan n dibawa ke hosp sis.sis tekan kt butang cari tu je..taip je info pape sis nak cari nnt akan kuar..

just bawa yg basic sepasang baju baby,mittens,socks, blanket and barang sis saja.