Luahan Hati kekeluargaan

Salam. Sy nk meluah saja2 je. Sbb saya rasa sangat2 dipinggirkan oleh keluarga sendiri. Pengenalan - Sy ada 3 beradik Dan Sy yg sulong. Ibu bapa Sy berpisah sejak Sy Umur belasan tahun lagi. Sekarang Sy berumur bawah 30an. Ceritanya Sy mmg rinduka. Kasih syg seorang ibu Dan ayah macam keluarga org lain. Drpd Sy belasan tahun Sy tgk ibu Sy xprnah kisahkan Sy Dan selaluh Sy yg Salah. Adik2 saya buat kesalahan memalukan keluarga pon ibu Sy still sanjung. Adk2 Sy buat prrkara Salah pon ibu Sy tetap pejam mata. Tiap kali balik RUMah ibu, ibu selalu pujinadik Sy sbb adk Sy hidup senang dan selalu bli brg2 mahal bg dia. Sedangkan Sy hnya mmapu bgi rm50 Dan sedikit sbyk mknn tiap kali balik. Dulu waktu awal2 Sy khwin ibu halau Sy sbb Sy khwin tnpa restu dia. Jd bila Sy pregnnt. Org lain yg tlg jagakan Sy time pantang. Sekarang hubungan kami ok. Sy Cuba tnya ibu utk jagakan Sy dlm pantang Selamat 3 mnggu. Tapi ibu Sy xnak. Dia kata dia xlarat nk jaga mkn mnum Sy. Dan berjaga malam . Tkt susah nk keluar pergi mana2. Sy terasa sgt2 .. Sy mntk tlg sbb Sy ada ank sulong. Suami blh cuti 3 4 hri shj utk jaga Sy. Dia suruh Sy berpantang sorg2 dkt rmh ni dgn anak Sy yg Bru 3 Thun lbih. Allahu terlalu sebak Sy . Sy xtahu apa slh Sy drpd kcik diperlakukan begini. Slh ke Sy kalau Sy trus menjauh drpd ibu bapa Sy? Sy penat pura2 senyum Selama berbelas tahun utk jaga hti ibu. Sy penat. Sy ltih balik dgn air mata tiap kli pergi rmh ibu.

1 Trả lời

mak saya pun macam tu. saya kurang ambik tahu dah sebab taknak rasa sakit tu lagi dan doa yang baik baik je, saya dah ada keluarga sendiri yang boleh buat saya happy so saya fokus je dengan suami dan anak. itu pilihan dia, saya pernah terus terang pun dia masih buat macam tu. apa lagi boleh buat. semoga awak kuat dan dapat selesaikan masalah.

2mo trước

ye . sblm ni pon msa 5 thun lps msa gaduh Sy dh ckp.. ibu Sy mmg lbihkn adk Sy.. dlm hti yg dlm rasa bnci . tp pkirkn dia ibu..tp adk2 Sy xprnah Lyn Sy mcm ibu Lyn sy