suami tak teman

hye mommies semua, due saya 24/7 tp 23/7 sy dah kene warded…sy ade masalah dengan husband…sampai sy dihalau keluar dari rumah ,dikumpul nya barang2 sy,anak pertama (1thn 3bln), dan barang baby di depan pintu..dia halau sy keluar dari rumah kami,skrg sy tggl dgn mak sy..hal sy pun dia takde ambil tau..skrg ni sy asek terfikir je macamana lah nanti sy masa dekat hospital…kalau bersalin confirm lah suami tak de teman,tp sy nk tau,sape lah yg boleh azankan bby sy nnty…boleh ke kita minta tolong jururawat lelaki kalau ade?

22 Các câu trả lời

Allahuakbar…sis kena kental kan hati. Betul2 mintak kekuatan dari Allah. Semua nya dari Allah. Boleh minta doktor/nurse laki utk azankan, insyaAllah semua baik2 je. Sy haritu czer tengah malam. Doktor laki yg operate sy. Lepas setel jahit semua & doktor pun dah check baby semua ok, dia yg tolong azankan terus tanpa sy mention apa2. Alhamdulillah Allah permudahkan. Sy doakan Allah permudahkan urusan sis dan doa lah minta jumpa dgn orang2 yg baik, nurse baik, doktor baik, tempat elok, family boleh datang.. banyakkan selawat & zikir untuk kita selalu ingat Allah dalam semua hal. Hugsssss❤️🫶🏻

3d trước

tq sis…insyaAllah🤲🏻semoga sy kuat untuk anak2 sy🫂😊

Sis percaya lah klu dia dah buat mcm tu awal2 lg baik sblm ada baby klu dia buat perangai dlm pantang ada baby pulak mmg boleh gila. So skrg xyah pikir sgt just pikir cara nak urus baby nanti je. Tambah ilmu pasal baby pasal penyusuan dan lain2. Lupakan dia dan teruskan hidup sis. Anggap allah dah tolong sis drpd ada ujian dia buat hal dlm pantang nanti. Semoga dipermudahkan urusan.

3d trước

tulahh..sy pon pkir mcmtu..masa sebelum gaduh siap ckp nk jaga sy dalam pantang..tapii blom bersalin dah buat sy mcmni…takpelah,Allah tu dah tnjuk kan dkt sy…sy redha jelah…sy pon taknak pening2 pkir pasal dia lg,skrg tgh tumpukan kat anak 1tahun sy & baby yg akan keluar ni je….semoga dipermudah kan urusan bersalin sy nnty…insyaAllah🤲🏻☺️🫂

Suami xlayan.. Kuat kan hati sis..sy kawen lebih kurang 2bulan.. Sy diceraikan bile dpt tau sy pregnant.. Dr mengandung sampai bersalin adikberadik makyah sy yg tolong.. Lepas bersalin dh balik rumah baru abg sy dpt azan kan ank.. Kentalkan hati ok.. Semoga dipermudahkan urusan.. Insyaallah semua akan baik2 saja. ♥️

3d trước

tq sis…semoga sy kuat mcm sis jugak☺️🫂

Fikirkan diri sendiri dan anak bakal lahir..Kadangkala tak semua ayah layak menjadi ayah..apa yg dia buat akan disoal oleh Allah (if muslim). Kental kan hati. Ujian awak harini bukti kan suami awak tu tak patut digelar seorang ayah. Jgn risau ank dan diri awak baik2 saja. Letakkan pengharapan awak pada Allah. Sbb Dia saja sebaik2 Penjaga seluruh alam.

3d trước

insyaAllah sis..tq atas kata2 semangat💪🏻☺️

awakk jgn risau yerr, dr lelaki atau nurse lelaki dorng akn azan kan. mcm sya czer n kna tunggu 8jam bru msuk wad, anak sya x silap dr or nurse lelaki yg azan kan. tpi lps tu msuk wad bapa dia azankan balik . but dunwurry k, awk jga kesihatan doa yg baik semoga dpermudahkan bersalin 🤲🏼

3d trước

tq sis☺️insyaAllah sy kuat☺️🫂

Kuatkan hati ye siss. Fikir anak2 saja mereka keutamaan kita . Syukur ada family boleh sis, xpaa kita stay sja dengan family kita InshaaAllah anak2 membesar dengan rezeki masing masing . Jaga kesihatan sis demi anak anak❤️ sya Doakan sia dipermudahkan bersalin nanti cepat sihat 🤲🏻🥰

3d trước

tq sis…insyaAllah🤲🏻☺️

Allahu. tabah ya sis. boleh sis minta tolong jururawat atau doktor lelaki yg available. nanti sis cakap je kat sesiapa yg ada time tu, minta tolong panggilkan sesiapa untuk tolong azankan. saya dulu bersalin csec & suami tak sempat sampai jadi ada doktor paeds lelaki yg tolong azankan baby.

Boleh je lpas bersalin tu trus je ckp dekat Dr2 laki tu tolong azan kan anak saya Suami xnk ambik tahu? Xpa tapi jgn anak dh besar jangan gatal2 nak ambik balik anak tu . suami dh xnk ambik thu tu xpa kak xyh fikir dh pasal dia

2d trước

xpe sis..sblm bersalin tu siap2 minta tolong nurse pesan kalau ade doc @ staf lelaki tolong azankan..anak kembar sy 3 tahun lepas pun doc tolong azankan. yg penting kuatkan semangat sis.

Hye sis, jgn risauu sye yg ade ayah ni pon bukan ayah sye yg azankan. Time mak sye branak pon ayah sye tk teman dia tido dalam kete kateyer Dr tk panggil, mmg Dr tu tau pon kete ayh sye mne satu.. yg azankan sye pon Dr lelaki

due akak sma dgn sya . kentalkn jiwa akak . kakak sya melahirkn ank tnpa suami disisi sbb suami dia meninggal 5hri sblom dia melahirkn. anak doc lelaki azankn . jngn risau tau kak . akak kena kuat semngat ye .