Sekadar bertanya

Salam semua,saya nak tanya ni ..Sepupu saya belom bernikah tapi dah nak bersalin ..Dia buat buku baby kat hospital swasta,so dia nak bersalin kat hospital swasta juga ..Adakah dia kena tahan ngan baby tu selepas bersalin ?sebab dia belom bernikah lagi ..Selalu saya tngok kalau kat hospital gov,baby tu akan d tahan ..Parent dia pon tak tau psal ni,sbab parent dia pon tak nak ambik peduli lagi psal dia ..Ada tak yg tau psal kes ni ?saya pon tak brapa tau sngat ..

2 Các câu trả lời

Incase ada emergency yg melibat kn nyawa ibu atau baby semasa proses kelahiran kena ada relative yg tandatangan surat kebenaran utk prosedur yg akan d jalan kn ke atas ibu tersebut. Relative ibu sebaik2 nya parents atau pun adik beradik yg lebih tua dari dia Masa nak keluar hospital pun kena ada relative sebab ibu tersebut kena rujuk dengan pihak kebajikan. Kalau tak susah pihak kebajikan nak trust ibu tersebut boleh jaga baby dia dangan baik Sebaik nya bawa bincang parents dia, minta diorang datang masa bersalin nanti Semoga urusan sepupu awak d permudah kan. Amin 🙏🙏

5y trước

Tulaa ..tapi parents dia kat sabah ..sepupu saya kat semenanjung ..nak suruh parent dia dtg pon,diorang bkn org senang ..saya pon tak bleh buat pape ..saya pon ada family sndiri ..saya harap urusan dia dipermudahkan ..sbab saya tngok dia sungguh2 nak jaga anak tu ..

Kalau bsalin dkt gov pun tadak mslah , kwn adk sya , oky je . Janji baby tu ada hak pjgaan. Fiorg just tny bab pjgaan je kalau blm khwn

5y trước

Nnti buleh je ckp. Dia tkdelaa desak ambk trs ..selalunya diorg akan ambk ketergn dlu.