Vitamin or supplement

Salam & Hi semua. Sy baru hamil 6 minggu tapi ada bleeding & perlu direfer kpd pakar. Tp next appoiment sy next 2 weeks. Persoalannya, sblm smp next 2 weeks, perlu ke sy ambik apa2 vitamin or supplement untuk kandungan sy? Hospital x ada bagi sy apa2 ubat. Sekarang ini sy just maintain ambil folid acid. Harap semua blh bagi pendapat sbb sy baru first time pregnant.. ??

2 Các câu trả lời

Salam.. sama la wife sy pun br 6 minggu mcm tu.. hr tu check up kat klinik doctor tu ckp 4 benda nie disarankan tuk ambik.. 1. Folid acid 5mg 2. Vitamin c 100mg 3. Firus fumared 200mg 4. B complex Tp klu rasa byk sgt boleh ambik obimin + folid acid.. obimin tu dah consist 4 benda tu.. cuma folid acid xbape nak byk sbb tu plus dengan folid acid..

Klu nk vitamin tmbhn awk pergi klinik swasta.. jgn tggu klu bleeding ni..sllu doktor akn bg bberapa ubt utk kuatkan rahim

5y trước

Oo yeke.. Ok terima kasih.. 😁