Plasenta Previa type 3

Hi.. nak tanya mommy y ada pengalaman. Doc Kk ckp uri sy rendah. Next week appointmnt dgn pakar utk sahkan. Ada kemungkinan kne warded ke sbb next week baru 30 minggu. Sy xde bleeding.

8 Các câu trả lời

Sy pon hampir kena warded 36w sbb pp type 1.. aslnya type 3 and last check type 1.. sy tengok dkt youtube senaman simple yg boleh naikkan uri..and alhamdulillah time scan and hari yg sepatutnya kena warded tu, doctor scan uri dah dekat atas..so tak jadi warded😮‍💨

sy pernah masa scan dpt tgk pp type 2 & 3. tp sblm 32w..tak pernah warded or bleeding.. lepas tu uri dh naik atas, sy bersalin normal masa 39w4d.. sblm 32w mmg placenta freely move, 32 baru tak gerak. smg mommy dh tk pp type3 🤲

6mo trước

Amiinnn ... tq sis. moga2 x kene warded. 2 bln lg nak tunggu bersalin😅

sy pp type 2 dua kali dah jumpa pakar.. sy 28w…selasa ari tu bru jumpa lg sy amalkan air tawar ustaz.. selasa tu doc pakar scan alhamdulillah uri dah naik atas..sis jgn risau,inshaa Allah akn naik..

6mo trước

Alhamdulillah... Terima kasih doakn sy skali. Sy sblm ni ada scar czer. Takut uri kat bawah sbb dia lekat pada scar tu

Betull... kawan sy baru bersalin 27/11 haritu sama la mcm awk ni placenta uri kat bawa tahap 3 kena czer . Anak dia comel jeee 1.8kg alahaiii... tp alhamdulillah sihatt... ok je.. jgn risau..

6mo trước

Alahaiii .. 1.8kg halus je😅. Moga2 sy dpt bersalin 38wks at least

sama NGN sy.. uri kt bwh tp x bleeding.. 2.1 ni 32 mggu repeat scan semula tgk uri ok x lg . .. sy mnum air tawar jgak mintak kt ustaz.. semoga uri naik kembali..

6mo trước

Semoga uri kita naik. Sy x terpikir psl nak minta air tawar tu. boleh la try

Tanya dr utk advice sama ada kena warded ke tak ya. Lain ibu lain pengalaman. Dr lagi tau kesihatan and condition awak

Sy pp type3 28-32weeks.. selepas 34weeks uri naik elok je.. Alhamdulillah beranak normal

sy pnh mengalaminya..sy bersalin pd 34minggu

6mo trước

Awalnya sis 😱. Ada bleeding ke? Klu mcm tu baby brapa lama kne tahan kat nicu?