Kuning anak

Salam semua mommy, nak tanya. Ada tak cara atau tips untuk hilangkan kuning anak? Anak saya dah 7 hari, bacaan kuning 14. Anak saya fully susu ibu. Berat badannya naik, saya memang bagi anak menyusu tiap 2 jam. Tapi bacaan kuning tetap menaik. Taktahu dah cara apa lagi, sebab doctor suruh bagi susu ibu tiap 2 jam.

29 Các câu trả lời

Ank first sya dulu kuning tinggi second ank tidak lagi sebb kalau pagi pergi dukung dia jemur ank pukul 7 atau 8 pagi mcm tu sekejap je. Biar kena sinar matahari sikit je lepas tu pergi mandi kn ank air kelapa.. Lepas tu ok kuning turn sendiri 😉

Mcm sy bg susu fm setiap 1jam tido pun sy kejut, xperlu bedung, pakaikan pampers je bile siang, letak depan kipas sntiasa sbb kuning ni berlawan dgn panas. Lepastu bukak je lampu bilik tu jemur je dia bawah lampu . Jgn kerumun dia tu je petua

teruskan penyusuan mcm biasa je sis,ank sy pon mcm ni dlu,mcm2 petua cuba mmg xjadi apa... dia trun pon sikit je,tu pon masa nak dekat2 sebulan bru ada trun2 sikit.. penat jgk dkat nk sebulan ulang alik gi klinik je...🙂

pgalaman ank sy kne kuning mndikn dgan air daun inai n sy mkn anggur hitam.. klau ank kuat kencing n berak memg kuning akn cpt trun.. ank sy xsmpai sminggu bcaan kuning trun smpai 4 n xpyh dh ulang alik g klnik lg..

teruskan je menyusu. kalau beratnya naik petanda yg baik. tak perlu risau. nanti akan turun sendiri. baby saya 2 bulan baru turun sepenuhnya kuning. tapi berat menaik konsisten

2y trước

ikut baby jgk. kawan saya punya baby sampai 3 bulan. ada yg 14 hari dah turun. tak perlu jumpa pakar pun. asalkan berat menaik, kerap membuang, baby takde masalah menyusu atau demam. teruskan je pantau dgn doktor. selalunya lepas sebulan dia akan makin turun sendiri dah cuma mmg lambat

jemur bby bawah matahari slama 10mnit guna matahari jam 8-9pagi ..ttup mata bby dgn handkerchief kecik .. mndikan bby dgn herba mandian TYT ..teruskan menyusu lebih baik susu badan

Wsalam. Teruskan menyusu. JANGAN bagi anak makan/minum apa apa walaupun sedikit. Okay dengan anak orang, BELUM TENTU okay dengan ank kita.

ank2 sy smua kuning dkt 2 bln bru elok btl2..normal tu sis..xyh bg mkn ape2.just ssu je bg skerap yg mgkin..lma2 nti dia hilang ikot njis n kncing

Salam. Teruskan mommy. Anak saya kena kuning sampai 25 hari. Memang takda cara lain. Itu je cara yang ada. As long anak kerap berak Alhamdulillah

Teruskan sahaja penyusuan badan. Betul la saranan doktor tu. There is no other tips. Baby saya pun begitu. Umur 2 bulan baru hilang.