Turunkan Jaundice

Hi syukur saya dah Selamat bersalin 28/7 melalui czer. Anak saya 6GPD selama admitted anak kena buat phototherapy dan bacaan Serum bilirubin (SB) 158 turun 128 . Lepas discharge Kena monitor SB dan SB anak sa menaik dari 128 ke 173 . Ada tak petua macam mana Nak turunkan kuning . Anak saya fully breastfeed tiap 1-2 jam . Baby saya berak dah kuning kencing pun ok . Tapi Dr cakap SB jena turun bawah 85 within 2 minggu . Baby dah hari ke 8 . Mana tau ada petua traditional turukan kuning. TIA mummy’s.

1 Trả lời

Advanced tarikh lahir ni. Tahniah.. Mudahan puan & anak pulih dgn baik tanpa mudarat. Saya ikut semua cakap doktor dan nurse; kerapkan penyusuan. Saya juga buat apa yg keluarga saya punya pengalaman kecuali yg merepek 😅dan khurafat. Nak kongsikan pengalaman tak sesuai sbb lain orang lain pengalamannya dan kesesuaiannya. Yg lg penting pengharapan seorang ibu kpd Allah akan kesembuhan anak setelah semua usaha telah dibuat.