Baby 15 hari - Kuning tinggi (219)

Hi, ada tak yg bpengalaman baby 15hari kuning still 200 lebih? bacaan dia dari awal (380 > 277 > 280 > 275 > 248 > 219 ).. dah bagi susu badan + formula dutch lady tiap 1 @ 2 jam..dia nak mnyusu, tapi kurg berak.. apa tips ye nak bg baby senang membuang?sebab doc kata nak kuning cepat turun kena bg anak selalu berak kencing..

4 Các câu trả lời

Sy anak kuning 200.. dlm masa 4 hari turun ke 112.. sy just bg bf je.. x bg formula sbb formula tu just bg kenyang je tp xde khasiat susu ibu yg baby perlukan.. bila baby dh kenyang, lambat pulak dia nk bangun dr tido.. sy ftm keep on direct feeding wlopon susu x banyak.. stiap 1-2 jam baby terpaksa bangun cari susu sbb lapar 🥲.. stiap kali nyusu dia akn berak.. anak sy darah O, doc ckp susah nk turun tp senang naik bacaan kuning.. elakkan makanan yg ada halia dan lada hitam sbb tu boleh naikkan kuning baby..

cuba susu similac stage 1. anak sy warded sbb kuning tinggi 2 hari. balik rumah bacaan dia 167 lepastu cek kk turun 145 > 156 > 157 (naik 1) lepastu ada nurse yang bersalin sebelah katil kawan sy suggest minum similac stage 1. Alhamdulillah dari 156 > 146 > 103 > 63 🥰. sy darah O jadi penurunan utk kuning bagi susu badan agak lambat. jadi sy stop kejap susu badan bagi similac stage 1 sampai kuning turun baru sy bagi susu badan 🥰

baby saya awal dr 192 kena tahan wad,selang 2 hari kuning dia naik, sy bg fully bf masa tu, dr 192 naik 308 terus, doktor buat surat haritu juga masuk wad. esoknya kuning turun 255, dah discharge , so sy stop fully bf, sy bg FM je selama 4 hari dan mcm² petua saya guna,Alhamdulillah skg kuning anak turun 169 , ni pon kena g checkup lg kt kk, btw sy pon bg susu Dutch baby juga. skg ni sy hanya perah susu bdan dan simoan je kt peti ais .

1mo trước

maaf sis sy bru nampak komen awak, Alhamdulillah senang, 1 hr sekali anak sy akan berak kalau minum susu fm

klai nk ikut bacaan tu dh lawa tuu sis turunnya .. cuma lmbt .. klau bg sy teruskan je rutin yg sis slalu buat utk bby, sbb kuning elok turun walaupun msih 200 .. btw sis darah o ke? sy pun dulu anak discharge kuning hari ke 38 .. sbb sy darah o, tp sy xrisau pun, sbb stiap kli checkup mmg turun walaupun sikit .. cuma lmbt, jdi sy keep buat rutin yg sama je utk bby, cuma baby xboleh byk tidur taw sis, tu pun punca kuning lmbt turun

3mo trước

yups sebulan lebih .. sy haritu lgi frust, turun nya xsmpai 10 pun ada .. tp keep positive, jnji ada penurunan 🤕