1st pregnant

Salam nk tanya normal ka bg ibu yg de gdm. Now da 28w td g kk doc ckp bby da arah nk mbesar. Soh jga pmakanan seimbang bgai. Berat skg 61. Td tnya brt bby around 900gm. Perot pn xde la bsr sgt pastu nk kta mkn byk sgt pn x biasa ja pn. Bole jd bby nty kua lg besar ke cmne riso plk pkir sbb mkn pn jika perlu ja xkn nk blapar plk sian bdk dlm ny?

16 Các câu trả lời

Sy 28weeks brat baby 1.1kg, brat sy mse 49.5kg.. now 32weeka brat bby doc scan da 1.7kg brat sy bru 50kg..sy plak risau tkot lahir bby besar sbb ank2 sy sblm ni semua lahir kcik2.. 2.3kg 2.55kg 2.45kg

Gdm mmg doc ckp bby akn bsr.. mkn ap yg pakar pemaknn da ajr.. mkn kena kwl sikit klau bsr tkut kena operate jek.. smoga segalanya baik2 shaja.. sy gdm bby kck je.. mcm2 dugaan org mgndg ni.. 😅

Saya gdm on dc. Mnggu 28 berat bby dlm 1kg. Sy bersalin minggu 39. Bby lahir 3.14kg. sy tidak terlalu strict dlm menu mknn sbb sy jenis kuat mngunyah. Huhu

4y trước

Lahir normal..

Saya 15hb haritu g chekup 27w baby 928gram. Nak dekat sekilo dah.Doc cakap normal je. Tumbesaran baby selari dengan mggu. Saya GDM on diet.

Sis, ibu2 yg ada gdm mmg berisiko utk baby besar dlm perut...my niece ada gdm n anak lahir semua 4kg ke atas, tu pn lahirkn baby awal dr tarikh due....

4y trước

Yka sis mmg dye cpt mbesar ye.. Riso plk ok2 tq

Sy pun gdm juga sis..29w baby 1.4kg dah..doktor tak ad ckp ap..mmg jaga pemakanan sbb ad kencing manis kan..

Kalau ada gdm msti ada jmpa pakar pemakanan kan? Try fllow jdual mkn yg dcadangkan. InsyaAllah ok. ☺

Ibu gdm bby memang akn membsar,sbb tu ibu gdm kna brsalin awal,sbb kakak sy gdm ank dy dua org 4kg

Semua kes gdm doc pun akan ckp bby besar. Dia suruh induce pd minggu 37 tapi bby sy keluar 3.35kg je

4y trước

Besar latu,sy tk gdm bby 2.65kg je

Saya scan last week 28minggu berat baby 1.2kg doc kata normal. Tapi saya takde gdm la