Bersalin

Salam nak tanya,awej saya orang indon..n dah bersalin 8bulan..saya belum nikah lagi..kalau nak buat kad pink boleh ke kat klinik kerjaan

10 Các câu trả lời

Boleh tkde masalah. Kerajaan bukan kejam sgt. Nyawa baby tu lg penting. So selama 8 bulan tkde check up lgsung?? Kesian baby. Mcm mana keadaan dlm tu kita tkthu. Pg je klinik kesihatan berdekatan. Mngkin kena bayar stiap kali checkup. Tp tkdelah makan. Pasal duit tolak la tepi. Pg klinik dlu tgk keadaan bayi dlm tu

3y trước

sy ade bce blk soalan y baru die tulis..myb die typo..bkn bersalin 8 bln tp mengandung 8 bulan

boleh sangat Ade splp ke fotocopy pasport, biaya melahirkan antara 3-4 ribu kalau di kl rumah sakit bersalin Sri rampai, aku melahirkan 3200 dua hari satu malam, tapi kena vacuum 4800 semua dua hari dua malam.

boleh je skg ni, bkn warganegara tp msti ada dokumen jg kan.. mcm passport kee. klinik kerajaan terima je, tp kena bayar la xmcm warganegara foc..

n saya bajet pun x banyak mana..saya area jb..nak dptkan bajet 4k susah dalm 1bulan nie..dengan keadaan saya macam ni

3y trước

pergi buat buku kat sawasta saja sebab kerajaan x pasti. bersalin hospital kerajaan insyaallah cukup sebab saya pernah tanya untuk pekerja saya

rasanya tak sbb bukan warganegara n belum nikah . tp sy tak pasti, awk kene tanya kk berdekatan

Dh bersalin 8 bulan dh nk bt apa lgi buku pink

kejap ngandung kejap bersalin. Lol

Entah. Tanyalah direct kt klinik

dah bersalin ke mengandung??

10mo trước

mengandung tp ckp bersalin. cam indon

Kad pink untuk apa?

3y trước

ooo..