Risau sampai masuk dalam mimpi 😅

Salam. Nak tanya la. Normal ke da 5bulan tapi perut masih lembik2 lagi. Kawan kita 4bulan perut da keras. Lpstu kita rasa perut mcm kosong je. Mcm perut buncit tu. Mmg mcm tu ke ? Nk kata mula2 ni da separuh bulan hmm 😌#firstmom #firstbaby #pleasehelp

14 Các câu trả lời

18 weeks ya..hmm..pada saya takdelah lembik atau keras sangat. Just nampak firm dan shape tu stabil sikit. Dan bila makan,cepat rasa penuh dah. Saya jenis rahim terbalik, jadi setiap kandungan memang perut kecik je. Berat pun tiap kali mengandung naik dalam 10kg sahaja paling tinggi. Tapi baby sihat dan membesar dgn baik. Semua anak2 kalau tak 3kg keluar, x sah. Last pregnancy 3.58kg. Masa scan doc kata 3.2 je. 😅. Rami je perut besar tapi anak 2kg lebih bila keluar. Rezeki masing2. Yg penting anak sihat.

normal je sis. apa juga sy nie.. dr ank prtama smpai lah bunting ank no 6 skg nie.. asal je keluar dr hospital lps melahirkan bby. cnfirm jiran trkejut. balik2 bawa bby dh 🤣🤣.mana tak nya. perut sy jenis kecik je. klau bunting. tp alhamdulillah semua berat 2kg keats semua bby. mana lagi sy nie. bkn jenis nak heboh klau bunting. ckup hnya family suami dan sy je tahu 🤣🤣.yg lain tu.. bg kejutan je..

kenapa pegang perut kawan? 😱😱 dah penah pegi scan? perkembangan baby ok je kan? if ok takda apa yg nak risau pun.. baby duk dlm rahim bukan dlm perut. tubuh badan individu pun tak sama, ada yg sampai bersalin pun nampak kecik molek mcm tak pregnant.

2y trước

klau risau bleh je p scan..takda yg bhaya pun scan byk kali, bhya dkat poket saja la 😂😂

normal je sis sy pun 5 bulan tk nampak lg perut 😂 masuk 7 bulan baru betul² nampak macam orang ngandung.. Tk perlu risau yang penting baby sihat je.. Nanti buat detail scan untuk make sure baby okay ❤️

2y trước

oh yke. hahahaha risau smpai termimpi2. siap buat research last2 tnya dlm ni terus sng 😅😅

Saya 15 weeks risau jugak kadang nak pakai seluar pun risau sebab perut macam tak keras. Takut baby terpenyek padahal dia okay je dalam tu.. haha. Semoga yang baik2 sahaja utk kita mummies dan anak kita dalam rahim ❤️

Sy pun 18 week . Kadang nampak baby bump kadang takde . Tp sy dah bole rasa baby gerak . Kalau sy risau sy picit2 perut sambil cakap surh dia gerak . Hehe n kadang rasa laa dia gerak . Tp susah jugak nak surh dia gerak .

lembik2 tu mungkin lapisan lemak2. sbb tu kalau czer,berlapis2 doc belah. mcm sy kurus je. even nmpk kecik perut,bila tekan,mmg keras. doc pon tegur perut nmpk kecik. bila scan,elok je berat baby ikut usia kandungan

Normal. Lain org, lain keadaan bdn. Xperlu banding mcmtu tau. Yg penting bby kt dlm sihat, ibu pun sihat. Kita jaga diri kita shj, pedulikan kata2 org ☺️

2y trước

The time will come. Enjoy your pregnancy journey ☺️

mana sama awak. mgkin lemak awak byk Dr kawan awk. tu yg lembik2. Sy jnis kurus. 4bln pn flat lagi. 6bln baru nmpk n keras

2y trước

😅😅 betul la tu. mungkin lemak lgi tebal 🤫

Sama macam saya sis, saya last scan week 12, dok suruh scan week20 lambat lgi, smpai terbawa mimpi jgk saya takut baby Ada apa2😅

2y trước

hahahaha gitu la ek perasaan eksitod 🥰 semoga yg baik2 aja 🤗