First Baby

As salam mummy2.. Boleh bagi tips tak, baby sye baru 20 hari.. Dia kuat sangat meragam.. Susah tidur,, susah nak kentut,, susah nak sedawa... Tidur kejap, then trjaga nak susu.. Then tidur lagi.. Trjaga kejap nk susu lagi.. Sye bg susu tpung sbb susu badan tak banyak.. Klu susu tpung.. Kata nurse 2jam skli bagi baby minum.. Tapi ne tak sampai 1 jam nk minum lagi.. Normal ke? Sye risau.. Sye first baby.. Harap ada yg boleh bg pendapat n jalan penyelesaia.. Kesian dekat baby sebb nges tros. ?

28 Các câu trả lời

Sis klu nk susu bdn meriah, slps mkn nasi mnm dgn air msk suam2 panas,in shaa Allah, susu akn meriah pastu,amalkan mnm air lemuju, utk hilangkan kmbung perit bayi, ni pnglmn sye mse 1st baby, klu breast feeding ape yg kita mkn dpt kt baby kita...kt sini sye share air lemuju..klu yg xprnh jmpa @xprnh nmpk