Susu badan leaking

First time mom here,nak tnye.. mcmne eh nk buat,susu badan bila di pam,sye ad pam manual je..tak mampu lg nk beli pam automatik tu... Jadi masa sye nk pam,susu susah nk keluar.. tp lepas je baby menyusu,susu leaking sendiri.. sye skrg ni tgh bengkak susu.. saya perah pakai tangan pun,susu susah nk kluar tapi tiba2 dia leaking,lencun baju.. Baby menyusu setiap 1 jam sbb susu sye leaking..baby pun kuat minum susu tapi tulah,masih leaking... Macam mana eh nk buat? Ada tak tips/petua yg bole diguna pakai?? Terima kasih kerana sharing❤️

4 Các câu trả lời

normal, itu kita panggil LDR (let down reflex) atau pancutan susu. Tak perlu pump. Tadah je, our liquid gold tu. Ada yg tadah je boleh dpt sampai 3oz tau. boleh simpan stock utk emergency. kalau bengkak susu apa yg awak boleh buat adalah tuam sejuk sampai kebas dan kemudian tuam panas. sambil tuam sambil buat urutan payudara. kemudian bagi baby hisap utk kurangkan bengkak susu tersebut. ulang sampai awak rasa lega. awak juga boleh buat urutan marmet. marmet ni dpt mengoptimakan pengeluaran susu bdn awak dn dpt mengurangkan risiko terkena block duct ataupon bengkak susu.

guna milk collector. atau beli pam electric dkt shopee. sye beli rm28 je. momohouse punya, suction kuat. x sakit.

normal .. sy pakai breast pad kiri kanan . so xkena baju ..

normal