skit perut

Salam momy.. Nk tnya nie sy pregg 28mgu da pgi tdi sy skit perut memulas2 then g membuang cirit lak? jd sy g emergency trus pgi tdi, dktor ada scan jntung bby dia ckp ok ja xda apa then dia bg ubat tahan skit n air garam, tp msalahnya smpai skrg perut sy skit lg, 2kli da membuang tu pon cirit?? tlg ibu2 bg komen..

10 Các câu trả lời

Yang penting, baby selamat. Alhamdulillah. Mungkin sis tersalah makan. Teringat masa hari raya tahun lepas, masa tu saya pregnant 20 weeks. Hari Raya lah katakan, makan macam2. Malam raya kedua tu cirit birit. Bangun subuh nya pun cirit birit lagi 😅

Maknn tuh buat asyik nk cirit.. Sy pon 28w 6d.... Pemknn kita tuh.. Biasa ja jnji ad rsa bby grak...... Sy pon perut mulas rupanya nk berak.... Lps berk ok

Wslm. Biar berak sampai habis. Nnt dah habis ok la tu. Sy pun pnh kena food poisoning, nk mkn pun takut lps tu huhu.

Mnum yakult..mnum air masak byk2..mnum air laici..mnum teh o pekat sket

Buat mase ni pantang mknan dlu..jgn amek yg pedas2 n berminyak....

mgkn sis t'salah mkn ape2.. in sha Allah ok je tu sis..

Ada la tu mknn atau minuman kamu ambil...

maybe food poisoning

Salah makan je tu

Food poison kot