min & max week bersalin

Salam mommy2.. nak tanya slalu nya paling awal bersalin masa minggu berapa ye? Dan maksimum tu masa minggu berapa? Tq ?

6 Các câu trả lời

tak tentu, klau kandungan bermasalah trimester kedua pn ada yg dah bersalin. penah dduk 1 wad dgn sorang ibu tu dia bersalin anak pertama masa 28 week sbab rahim tak mampu tampung baby. anak dia selamat & dah besar.. pregnant anak kedua dia kena ikat pintu rahim supaya kandungan dia mampu tahan sampai cukup bulan baru ikatan tu dibuka balik..

Depend, setiap orang berbeza. Macam saya, bersalin anak 1st on 37 weeks. Kakak saya pun macam tu. Bersalin anak 1st on 37 weeks. Cuma anak kedua dia, bersalin on 33 weeks

bergantung dgn keadaan kita n bby jga sis..klau yg ada masalah mmg kna bersalin awal

depends, mcm say anak sulung & no 2, 37 week but anak no 3 nie nak msk 40 weeks.

saya pernah bersalin anak no 2 36week.. alhamdulillah anak sihat 2.9kg

Wassalam..min 36..tp klau 34 pn ade jugak..baby prem..max 40..tarikh due..tp tgk jugak..klau x kluar tnda pape lg..mgkn jugak tnggu lg seminggu dua..depends