Nak tanya.. Berapa week nak bersalin ye😅 sebap belum beli perlengkapan baby lagi..

31 week 🥰🥰

7 Các câu trả lời

Yg penting2 dh boleh standby tuh. Pengalaman sy sndiri. Dh beli cuma tak pack brg utk spital. Konon nye awal lagi. Mertua pn tk bagi pack2. Klau ikut dia beli brg baby pun dia tak bagi lagi. Tpi mak ckp byk kali. Pack brg standby je. 28w sy susun dlm bag brg. Sape sngka 30w sy warded. Tuh pun dgn pad tak beli. Husb g beli kat koperasi spital. Yg lain dia tnggal bwk bag naik atas je. So conclusion di sini, bila dh 25w, jgn fikir awal lagi nk beli or pack brg. At least brg mommy kne beli dlu. Sbb kita tktau ap akn jdi

sepatutnya klu 36-37week dah blh bersalin kira dah cukup term.. tp baby nie bila2 pun blh kluaq klu blm pun dia nk kluaq ttp kluaq kiranya prem baby.. jd elok la beli smua da brg2 n siap beg n bakul spital.. saya 32w pun bru je siapkn beg 2mggu lps.. tkut trkjut trgmpaq tiba2 nk kluaq.. klu da 3rd trimester siapkan je smua..

Semua org x sma puan, so susah jg klu nak tanya pendapat ibu2 dekat sni. Dia based on you punya keadaan badan nt.. 31w dah boleh beli2 barang baby tuu..

1y trước

amiin🤲.. terima kasih🥰

ada yg 31w dh bersalin ikut baby nk kluar bila tpi klau dh 31w tu dh kena beli siap2 dh prepare dlm beg nk bwk pegi hospital siap2

1y trước

oh.. terima kasih 🥰

sya 25week dah lengkap semua barang baby...kang Hujung xlarat dah nak nyoping brg baby...due date 14.05 2023

1y trước

tq sis

sis download apps ni dia tak tunjuk ke due bila ? dalam buku pink ada due date kan..🤗

dah boleh brg tu sesuai sgt