Berak berdarah

Salam mommies semua. Sya nak tnya kemarin sya buang air besar. Awlnya mmg susah nk membuang. Tpi sy paksa. Kali kedua mmbuang lancar n byk najis. Tp masa tu ada kluar darah sekali. N darah tu kluar dri lubang dubur. Itu normal ka utk ibu mengandung?

2 Các câu trả lời

Hmm sis masa pregnant ni mcm2 sakit, sembelit time nak membuang mmg rasa sakit. Cuma saya risau kalau buasir je, kalau time tgh nak membuang kalau boleh jgn paksa teran kuat2 risau bnda lain yg akan kluar, mcm buasir tu susah la kalau ada time pregnant. Saya pon time membuang mmg sembelit. Tapi yg mne dpt kluar tu kluar la, yg mne tak dpt tu tggu next day bila sakit perut tu haa baru lah dia kluar dgn senang, risau kalau teran kuat2 ni takut bnda lain yg kluar, untuk sis tu saya tak sure la risau buasir je. Tak pon kalau sis rasa was2 boleh tanya nurse atau doktor time checkup nanti, if kalau jadi lagi la. Moga kita smua dimudahkan segala urusan ye sis amin🤲🏻❤️

berak berdarah tak normal utk hamil atau tidak. Baik ke klinik.