37w 4 day

Hi momy, nak kpastian. hari ahad yg lepas, ada leaking sikit then dah pg hosp.. masa tu dktor ada cek bukaan hnya 1cm.. so sya dbnarkan balik dn tunggu smpai kluar darah atau sakit cntraction. tp slepas dktr cek bukaan tu, sya tgk panti sya ada kluar darah. tp tk bnyak, then bnyak kwn2 lain ckp bnda tu normal klu kluar drah. lepas tu keesokan hari kluar lgi darah smpai berketul.. tp wrna cklat2, bukan merah. then smpai skrg pun msh kluar darah smpai berketul. tp sya tak rasa sakit. nak tnya, kluar darah lepas kena seluk mmg normal ke? sbb ni ank frst, so mmg tak tau.. cnfuse n perasaan tkut juga sbb smakin hari darah tu tak berhenti kluar.

1 Trả lời

Sis teruslah ke hospital.. Itu dah tanda bersalin. Dah 37week tu sis...bila kandungan mencecah 36 week dah boleh bersalin. Nanti jadi mcm saya.. Tak ada contraction tapi dah leaking dah kluar darah.. Baby kna jangkitan kuman.. Huhuhu