Tanya pasal bedung

Salam maaf ganggu , saya nak tanya , kain lampin napkin dgn bedung sama ka ? Kakak saya ckp bedung pakai kain lampin ja , tp setengah org ckp tak sama , pening saya 😂 ada org ckp napkin kecik tkmuat bedung , tp kakak saya ckp muat , sbb saya dah beli napkin 10helai untuk bedung anak , tdi tngok tiktok org tu cakap sediakan kain lampin/napkin & bedung untuk ke hosptal , adakah benda tu lain2 ? Atau sama , kalau napkin bukan untuk bedung , napkin tu untuk apa ? Lap baby muntah ka , tp saya dh beli kain untuk lap mulut asing 😂😂 pening la saya , kalau benda tu sama , saya taknak beli bedung instant tu dah

5 Các câu trả lời

depends on definisi kain lampin awak tu apa. macam fahaman saya, kain lampin tu yg material muslin/cotton/bamboo tu. yg biasa orang buat alas muntah tu. tak kisah saiz dia, janji material dia tu, kain lampin lah tu. kalau macam tu, ada je saiz besar. paling besar saya jumpa 120x120cm. corak macam2. nak bedung budak 6 bulan pun muat. ada orang fahaman dia, kain lampin tu yg kecik tu je, yg putih kosong tu. yg tu selalunya kecik je dalam 70x70 kut lebih kurang. memang tak muat nak buat bedung kalau anak jenis mangat. tu yg selalunya ada kain lain untuk bedung, selalunya material tebal sikit, macam selimut. personally saya suka kain lampin je buat bedung. dia breathable, tak panas. beli saiz besar je terus, boleh buat multipurpose. lapik tidur, selimut, tuala, cover stroller, macam2 lagi lah.

ni pemahaman sy la ye..klu bby kecik (bwh 3kg), kain lampin napkin boleh jd bedung. klu bby bsr/montel, tak muat. kain bedung bidang dia lebih besar dari kain lampin. kain lampin napkin ni asalnya pengganti kpd pampers.

kain bedung besar... kain napkin org dlu2 buat mcm pmpers, ade jgak buat towel, lap2 mlut.. kira mcm2 bley la kain napkin nie.. anak sye kecik je, muat bedung gne kain napkin.. baby pun x berapa ske bedung.. gne sekejap je..

betul la tu kakak kata dh anak dia muat bedung pakai kain lampin.. saiz baby kan lain2. sy beli kain lampin buat kain lap mandi anak, kain lembut serap elok nipis cepat kering 1hari kan 2 3 helai pakai

Asalkan dia empat segi, boleh lipat, cukup panjang luas dia, kita bedal je sis 😂

6mo trước

Hahah mak yg asal boleh la kan. Sebab byk sangat terms dia jadi tak paham dah kita beli je asal material tak panas 🤣