Pampers baby

Salam ibu² semua.. boleh share tak pampers apa yg sesuai untuk baby yg jenis lasak masa tidur?? anak sy skrg hari² pampers leaking bila bangun pagi.. Skrg tgh guna Genki Active Pants.. Boleh suggest tak pampers jenis pants yang mampu milik , harga berpatutan.. Harap sudi bantu sy yg tgh betul² buntu dh ni 😂😂 Terima kasihh #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #bantusharing #firstbaby #firsttimemom

28 Các câu trả lời

Dulu saya pakai huggies airsoft tu mmg bagus lah jarang bocor. Cuma satu je saya x suka sbb tape dia tu kebelakang 😅 then now sbb sunatkan anak so beli diapers besar sikit masa tu rushing so ambik je mamypoko wee2 dry tu dah pakai jatuh cinta pulak kat absorption nya. Cuma ni mahal sikit dari huggies. Btw cuba try drypers pants tu saya ada beli cuma belum try. Kot mommy2 kat sini ada tak pakaikan drypers pants ok tak. Saya beli satu pack besar sbb ingtkan nak pakaikan kat baby time nak tunggu sunat tu baik tapi size M pun cutting kecik.

Kalau dah kerap tukar walaupun tak penuh kadang dari kita sendiri bgi pakai pampers tapi tak betul.. pampers kadang kita tgok dah elok tpi sebenarnya senget sebelah pun boleh mnyebabkan leaking juga..tips tuk anak llki kalau bgi pampers pstikan kemaluan dia ke bawah spya masa dia kencing taklah leaking depan

Bab bocor ni bukan kena tengok jenis pampers jg, tp kena tngk kekerapan awk gantikn. Lmbt ganti then mmg lah bocor plus kesian anak nt x selesa d dalam tu.. Cdngan pampers murah boleh try huggies dry pants, stkat ni soft je dan mmg x pernah leaking. Tp tulaa sy x tnggu pampers penuh bru tukar.

10mo trước

try mamypoko, tp tu lah kna pkaikan dgn betul dan kerap tukar, atau better utk mlm sis guna yg tape je

try mamypoko pants@tape. tapi nak extra selamat beli jenis tape. pants ni serapan dia tak banyak macam tape. anak saya jenis kencing banyak. sebab susu sampai 10 botol sehari 😅 nak murah beli yg borong kat shopee sis.

sis dh try guna jenis tape? blh try pkai drypers tape/pants. tp so far anak2 sye pkai drypers wee wee dry tape elok je. cuma sesekali ade je bocor sbb pnuh sgt sye xsdar nk bgun salin 😅

10mo trước

ank sy skrg dh umur setahun sis jd nk guna jenis tape ni agak susahlah sbb nk pakaikan yg jenis pants ni pun bergelut dulu 😂😂

Molfix? Anak sy pernah pakai genki, tp mcm besar pula.. Klu puan nk pakai genki juga, try saiz kecik dr yg puan pakai skrg.. Skrg anak sy pakai molfix ikut berat dia, ok je.. X bocor dh

Sy guna petpet pants gold... alhamdulillah jrg bocor kcuali klau over dose sgt sbb bnyk mnum air xpun hujan sejuk..nmpk kmbung truk mmg bocor la lps tu klau x tukar cpt² 😁😁

Drypers wee wee dry or Drypers classic.yg jnis tape.anak sy dr lahir memang guna drypers.so far alhamdulillah.xde bocor walaupun malam jarang tkr.

try drypers touch. so far sy pakai dari anak lahir sampai skrg nak setahun dah. ok tak penah bocor. walaupon tak ganti kan tgh malam.

10mo trước

ohh yeke. anak sy kalau drypers yg lain, baru bocor dan naik rashes. sesuai dgn dia yg touch je. tu lah, depends baby jugak kan. hehe

pakai pet2 gold pants sis. anak sy kencing banyak 16jam tak pernah leaking.. sentiasa kulit dia kering elok..