keliru scan

salam ibu2 nk tanya , saya baru je balik dari klinik utk scan , normal ke scan 5weeks x nampak ape2 lg ? saya risau , first mom , sbb test upt naik double line .

keliru scan
52 Các câu trả lời

normal sis, ada yang 9week pon xnampak lagi, mmg dia masih kecik, persenyawaan terjadi minggu ke 3 xsilap,.. sperma dan ovum adalah sel yang kita kena tgk dari microskop,.. jadi scan awal mmg xnampak sebab dari sel dia baru nak membesar,... proses pembesaran janin dalam perut adalah satu miracle ,... dari sel yang kecik menjadi besar,... bagi baby masa,.. yang penting mommy jgn stress and positive je,... nanti next scan akan nampak jugak,... first trimester baby mmg kecik,... dont worry

4y trước

keep positive sis,... kalau lua rahim sakit sama ada kiri atau kanan, sakit cm period smpai xley bangun,... kalau sis rasa ada rasa sakit sgt boleh p klinik semula, atau sis tunggu je 8 week,... masa tu scan harapnya nampak

normallll sangat2. sebab tu ada yang sarankan scan pada minggu ke8 dan ke atas. supaya kita tak panic kalau belum nampak. contoh macam saya tak menyabor, g scan private g scan hosp. hari sama 😂 1st baby excited kemain. mujur suami layankan je walaupun berkali dia pesan, awal lagi awal lagiiii 😂

sama dgn sy.. period tak teratur. kalau ikutkan hari pertama last uzur should be dah 8 minggu. tp bila scan xnampak lg.. Dr kata maybe kandungan baru 3 ke 4 minggu kalau dsebabkan period tak teratur. huhu.. risauu.. lagi 2 minggu baru nak datang scan lagi. hope ok je.. sbb first baby jugak.

4y trước

samaa dengan syaa..1st babyy.. period pun takk teraturr kadangg lewat seminggu kadang awal semingguu...tekejutt bilaa cek upt 2 linee🤭...syukurr Tuhan berii sya rezeki🙏

sama sis...sy pn dlm situasi yang sama dgn awk...hehehe...sy dh buat buku pink...scan nmpk kantung je..insha ALLAH..kte sama2 doa yer...smoga Allah pelihara zuriat kita...kita berjuang utk first baby..i tunggu baby ni dh 5years...

Wasalam sis... i pun first mom, masa i scan 5 weeks mmg nampak kecil ja... biji epal ja besar dy... if pregnant luar rahim, there will be bleeding, one of my friend jadi mcm tu... so sis tnggu lagi few weeks sis pegi scan balik in sya Allah nampak...

normal tu, nt buat kiraan sndiri kt kalendar slps 10week atau sblm buat buku pink dh boleh repet scan smula. sblom scan pastikan minum air masak secawan dua dan tahan kencing. insyaAllah dpt lihat bby. pic ni mse kandungan sya 7wk hari tu ^_^

4y trước

wahhh , tahniah sis , semoga allah permudahkan urusan awak.

hi dear, congrats on your first child 💗💗 its normal if you don't see anything on the 5th week, try coming back on the 10th , you'll get a surprise from your beloved baby~~

saya masa pregnant dlu .. 5week dah nmpk kantung kecik .. 8week dah nmpk heartbeat .. tp semua org tak sama .. normal ja tu .. jgn risau .. nnt repeat scan lg ya sis☺️

ahhh2 x nmpk ape lg.. sye pn cm tu.. docto suh dtg 8 mggu.. sye x dtg pn .. sye scan mse bt buku 12 week hri tu.. helokk die punye bedayung2 kt dlm tu😂😂😂

4y trước

Sy pun. 8w nampak kantung je, dtg scan lagi 12w dah nampak tgn kaki gerak2. trus g buat buku alhamdulillah

normal sb kandungan masih awal.. tapi kalau sis was² n nak result cpt blh request di klinik swasta nak cek darah utk tahu minggu kehamilan.. test beta HcG