ada tak?

Salam.. Hai mommies.. Ada tak yg kt sini PJJ dengan husband sepanjang pregnant.. Sy pregnant anak 1st.. Suami pulak jauh.. Konfius nak buat apa.. ? ada yg sama ke dgn sy? Tengah mencari kekuatan..

25 Các câu trả lời

wslm.. sy dh masuk tahun ke 6 PJJ dgn suami.. skrg preggy anak kedua.. anak pertama dh 5 tahun.. cara sy arrange kehidupan PJJ ni ialah, pertama kena rancang aktiviti spjg kehamilan ini spt jadual appointment doktor, list beli brg2 baby, mommy.. berpakat dgn suami utk buat semua aktiviti tu masa weekend/ suami pulang.. kos anak pertama agak tggi, so kena beli skit2.. terutama brg mommy dulu (brg berpantang, survey tukang urut, survey pengasuh anak jika bekerja).. then brg baby beli skit mcm kain lampin, pam susu dll.. baju baby beli ms preggy 6/7 bulan.. lps baby lahir, ada rezki lebih, trus buat insurans & akaun bank baby.. kalo bole jarakkan sikit kehamilan seterusnya utk beri ruang rehat pada mommy dan ruang bermanja buat baby & suami.. kebanyakan urusan anak selalunya mommy yg kena uruskan terutama appointment injection anak lps lahir smpi 18bln.. nway, good luck mommy!

Saya pon pjj dri bercinta, tunang smpai laa dah kawen, masa bercinta bertunang ada 3 kli jumpa trus kawen then dduk 2bulan dengan husband army kerja Sabah, Alhamdulillah rezeki awai , then perut baru msuk 9 minggu balik kg smpai skrg dah 36 minggu (9 bulan) jauh dengan suami hehhe nak jumpa pulak masa melahirkan nanti huhu kena stay sabar, kluarga bnyak bgi semangat even kdg biasa rindu kan.. Just mampu vc kol.jer xmcm org lain tapi pikr baik2 jelah org lain. Boleh insyallah kita boleh 😍😍lagi bapa. Minggu moga dipermudahkan 🌹🌹

Sy pon sma... Skrg da 7buln lbh... Suami g lebanon... Bln6 br blik... Bln5 sy bersalin.... Suami mmg da siap kn smua surt nk bersalin..... Sy jnis tk pndai drive.. Skrg dok umah mak.... Psl ank mmg kn uruskn sndri la.. Ank frist br 1thun 2bulan.... Suami pesan kne kuat.. Tabah... Sabr.... Dpt tu pon rezeki bby jgk... Tk thu msa dia lulus dpt sy msa tuh sah mengndung plak... Urm suami dah serbut p tkpela rezeki dia dn bby jgk.... Untk kita jgk...

Saya yang suami doctor ni , Even tak pjj pun .. mmg pegi klinik xpenah diteman😇 Dia ad jihad di jalan dia , saya jihad di jalan saya kan anak mama kan hehe.. tapi alhamdulillah tiap malam ada bersama , urut kaki , urut bdn , sentiasa suap mkn , dah 4bulan , dua kali je saya mkn folic asid sendiri , selebihnya dia suap . Alhamdulillah syukur ya Allah.

Sy dari awal pregnant sampai dah selamat mlahirkn 1 mac ritu pun masih pjj.. g check up kk sndiri.. g spital pun sndiri naik ambulans.. mjur suami sempat smpai sblum sy msuk dewan bedah sbb emergency ceaser 39 minggu dah masa tu.. kuatkn semangat, ingt husband jauh tu cri rezeki utk kita n anak..

Sama dengan saya...dri 1 trimester sampai dh 5 bulan ni pjj ngan suami...rindu jangan cakap. Kdg2 menangis rindukan ketiak dia 😅😅....tapi apakan daya..suami cari rezeki...selalu pesan kat diri supaya banyak sabar n berdoa supaaya suami dimurahkan rezeki...

W.salam...suami sy army.pjj jugak sblm ni..time pregnant anak first dgn nombor 2 banyak urus sendiri segalanya dari pregnant smpai nak besalin...huhu..now pun pjj jugak time suami masuk ops😅..semoga dipermudahkan..awak kena kuat sis..demi baby awk..

Sama sis. Tgh pregnant anak first, skrg dah 6 bulan pregnant . Suami pulak jenis cuti tak tetap and keje shift. Tp mggu ni last sy keje sbb husband suruh pindah dok ngan dy dah 😂 rasa bersalah bini ngidam itu ini tp x dpt carikan 😁

same lh dgn sy..checkup pn hnya prnh skli ngn suami spnjg 7 bln ni..sdih tp nk buat cmne..pkir psitif je la..😊😊..kdang jeles jgk tgok org dtg chekup ngn suami msing2..tp xpe lh..mgkin ade hkmah dsbliknya..

Sy pjj jgk sis. Skrg preggy ank second. Mencabar emosi betul bila pjj ngn suami. Mana taknya dgn perangai ank sulong lg🥺 kdg2 rasa tak kuat jgk. Tp tabahkan hati je. Skrg dh 36week . Semoga selamat bersalin